Ti ke emër-Emine Konushevci Durmishi


Nuk t’kemi harruar as dje dhe as sot

Edhe kur lind dielli dhe kur perëndon

Heshtja mbulon fjalët ,por nuk i harron

Zemrën pervlon malli por jo nuk e thot

Thonë se pushon nën hije të një lisi

Aty ku me rreze dielli mbulohet plisi

Aty ku këndohet kënga dhe pa melodi

Rreth e përqark teje ndriçon emri Liri!

Pse than s’ke emër kur ne gjith e dijmë

Se Dëshmor ke emrin e mbiemrin Lavdi

Ishe si lisi i pathyeshem, në kohë e stuhi

Do mbetesh gjithmon simbol për trimëri!

Për prindër ke emrin yll, që tokën ndriçon

Dashuri dhe mall që gjoksin ju shtrëngon

Për motrat je sot dritë dielli dhe yll polar

Per te gjith neve ke emrin Dëshmor!!!