Ti më ngjyros ditën-Ela Zdrava


E mbyti qytetin ky shi sot,
dhomen ma permbyti ne melankoli,
malli pluskon ne te fshehtat lot,
ne pellgun e zemres mbytur te dy.

Litareve te shiut fort u kapa,
ylberin e gjeta fshehur ne rè,
ujerat e hirta i vesha te kaltra,
rreshqita ngjyrave te t’sjell pak diell.

Shkalleve te vetetimave iu ngjita,
ne fund te deteve zbrita bubullimat,
u kapa pas eres tek ti mberrita,
mbushur zemren me cicerimat.

Ne mes te shiut u perqafuam,
litaret e tij na mbyten ne mall,
le te jete dita bardh’ e zi,
mjafton te t’kem ty,
dhe ia marr gjithe ngjyrat asaj.

26/09/2010
Vellimi poetik “Mos dashuro nje poete”
©2010 Ela Zdrava