Ti Shqipëri!!-Lida Abazi


Ti Shqiperi!!

Me jep emrin

e me nder shqipetar!!

Si te lash e si mu bere

ti e bukura Shqiperi!

Mezi pres ,qe te vi!

E bukura ime Shqeri!!

Se me mall fluturoj,

neper dete e oqeane

e bukura ime Shqiperi!!

Gjate udhetimit te vendit tim,

si Shqiponje fluturoj,

per nje cast ndaloj,

per te bukuren e tije

Me mahniti bukuria e saje,

qe se kisha pare

dhe ndalova aty prane,

per bukurin e saje,,,,

Duke bere ca poza,

qe ti kem kujtim

nje kujtim I bukur,

qe kur s’do I haroje!!

Se ti me kenaq,

kur une te shikoj,

me admirimin tim,

zemra me gufon,per ty atdhe

QE ma ben me sy

e thote😄

Eja ketu!

Se ti je pjesa ime,mos mu largo!!

Se nga dita ne dite,

une po zbukuroj,

vendin tim,qe dashuroj!

Ta rrembej aromen e vendit tim!

Me ato kthetrat e forta,

e ta fus ne gji!

Si shqiponj e malave

me ato kthetrat e forta

te shqipes sime,

ku t’me rrembeje

dhe t’me cosh ne vendi tim!!

SE ATY KAM LER

ATY JAM RRIT!

E ATY DO HIK

LIDA 11/8/ 2023 ATHINE