Tinguj dashurie…Eralda Cuko


I trishti tingull heshtjen befas solli,

gjer melankoli shpirtin ma këputi…

Zemrën e brengosi dhimbjen thellë e mbolli,

shtrojën e errësirës krejt më përhumbi…

Tingulli melodikëputur vrullshëm godet,

në sketerrë të shpie gjer në shkatërrim…

Zemra merr cegëm kur aty troket,

mbulohesh thellësisht fort me dëshpërim…

Kaherë ai tingull ritmin e ndryshon,

luan kaq bukur më sjellë alegri…

Gëzimi merr hov dhe zemra gufon,

fytyra gjallohet n’ekstazë e harmoni…

Ata s’janë tjetër veçse tinguj dashurie,

që ndezin zjarr ,dëshirë dhe pasion…

Dhe shpirti i mardhur merr hov lumturie,

të bukurat ëndrra nga gjumi i zgjon…

Eralda Cuko

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe duke buzëqeshur