Tjegulla e thyer-Petrit Qori


Petrit Qori

Lirika 18 .

Tjegulla e thyer .

Mendoja se kisha çatinë më të bukur ,

re e të fortë për rrebesh e shtrëngatë ,

një ditë të bukur ngela i (e) humbur ,

shtëpi e braktisur pa portë e kanatë .

Ti ike larg dhe më s’u ktheve ,

më le në udhëkryq ku shkarkohen retë ,

tjegull e thyer në zemër të çatisë ,

pikon sa herë dhe kur bie vesë .

Koha kalon e bën të vetën ,

çatia pikon çdo ditë e më pak ,

plasaritja e vjetër mbuluar nga myshku ,

kërkon ta mbylli vetë këtë plagë .

Tjegull e thyer që dot s’të ndërova ,

ky paska qënë fati i im ,

në rrugën e jetës çdo gjë e shijova ,

bashkë me ëmbëlsinë dhe ca hidhërim .