Topi i zjarrit i gjelbër i ndezur ndriçon qiellin e natës mbi Turqi


Topat e zjarrit mund të jenë mjaft spektakolare. Një dëshmitar arriti të filmonte topin e zjarrit të ndezur teksa ndriçonte qiellin e natës në mënyrë spektakolare më 2 shtator.Regjistruar mbi qytetin turk të Erzurumit, pamjet tashmë virale, të cilat tregojnë një fëmijë duke luajtur pranë një kornize ngjitjeje, kapën momentin kur një top zjarri i ndezur jeshil shpërtheu nëpër qiellin e natës, duke ndriçuar retë në mënyrë spektakolare dhe duke e kthyer përkohësisht natën në të frikshme- ditë e ndezur.

Topat e zjarrit, ndryshe nga meteoritët tipikë, karakterizohen nga shkëlqimi i tyre intensiv, përmasat e mëdha dhe shpejtësia e fshikëzës (deri në 160,000 mph në disa raste).

Ngjyra e gjelbër e ndezur e këtij shembulli të veçantë ishte kryesisht për shkak të nikelit brenda thelbit të tij.

Ndonëse spektakli nuk është diçka që ka të ngjarë ta harroni së shpejti, i riu në video ishte aq i intriguar nga lodra me të cilën po luante sa përfundoi duke i humbur të gjithë.