Tradhtisë:Hiqmet Mehmetaj


TRADHTISË

Edhe ti ke pjesën e sundimit tënd

Në azilin e shkretë të pabesisë,

Paçka se s’të shkoi asnjëherë ndërmend

prehesh në llumin e poshtērsisë.

Se zoti nuk pērtoi, kur udhën- fat

Të tretën e natēs ta pati shkruar;

Gur të rrokullisur drejt pellgut mëkat

Me zemrën prishur dhe mendjen shfrenuar.

Dhe më lëvdohesh që mbjell errësirë

Me farën e turpit, o plangëprishur,

O krimbi, që bren lulen erëmirë,

O pjellë e gazit të arratisur !

Kur farën e turpit mbjell e shfrytëzon,

Jeta me leckën e turpit të mbulon.

H. Mehmetaj Nga vëllimi poetik ” As dielli s’më pērshēndet”

About Post Author