Tradita-Jashar H Selmanaj


1.

Kultura e banorëve

Shkelqën, sikur shëndritë drita

Kolon e dasmorëvë

Më krenari na e tregon tradita.

2.

Ah, i vlon gjaku

Duke ecur më plis shqiptari

Në rresht plaku

Më krenari e traditë pri i pari.

3.

Në dorë flamurin

Ah, më mburrje shqipja ecë

Ata e presin burrin

Vall tradita prap nuk ngecë.

4.

Parin e mbeshtet

Shqipen tradita e bëri krenare

Në fshat dhe qytet

Plaku nderohet në oda shqiptare.