Trazoj gërmat nëpër dhëmbë-Godo Mehmetaj


Edhe fjalët nuk më lidhen

vetes time si besoj

për të bërë dy fjalë bashkë

edhe në xhepa kërkoj

Trazoj gërmat nëpër dhëbë

të gjej fjalët që më duhen

i kërkoj po’ s,mi zë gjuha

sikur po’ lozin me mua

Fillova i mora radhë

ti hidhja vargje në letër

kur dilja në fund të strofes

më dalin tjetër për tjetër

Derte halle bëra bashkë

thash ti mbledh e ti bëj këngë

më përzunë tërë jetën mbas

si litare nëpër këmbë

Kokën ma kanë bërë daulle

ato fjalë që si gjëja

hodha një godë të kthjellohem

ikën dhe ato që dija.

Nga Godo Mehmetaj