Trime syshqiponjë-Zymer Mehani


Zymer Mehani

Trime syshqiponjë

M’duhet një copë zemre

Për kthim n’dashuri

Ngrohtësi zemre m’duhet

Për shpresë n’ardhmëri

Aty ku u linda

Aty ku të njoha

Më pëlqen t’jetoj

Sa shpejt kalon koha

TRIME, zgjatma dorën

Se të dua Ty

T’i puth vetullat Tua

Me qerpik e sy

TRIME, ngrohtësinë e parë

Të sonës dashuri

Me Ty e shijova

Shpirti im u shkri

Aty zure vend

Dhe u fute vrik

Rri e mos më ik

Mos më lërë pa mend

Rri e mos më çmend

Me lundrën dashurore

Po lundrojmë të dy

Në valë të shkumbëzuara

T’shtrenjtës dashuri

TRIME, Ti je ajri

Që brenda meje lëkundet

Ti je Besa e dhënë

Që asnjëherë s’tundet

Ti mua më shkrin

Brenda për një çast

M’përvëlon dhe më pas

N’kujtimet e mia

Tretem dhe humbas

TRIME, unë me ty

Jam princ edhe mbret

N’zinxhirë dashurie

M’ ke lidhur përjetë

TRIME, as më thua

Ç‟na bashkon me Ty

Një shikim

Një puthje

Dhe një dashuri

Çastet më të ëmbla

Bashkë i kem shijuar

Ditën flenim bashkë

Natën rrinim zgjuar

E nga gjumi zgjohemi

Sepse dashurohemi

Për sytë Tu jetoj

Se të dashuroj

TRIME, për Ty vdes

Se pa Ty s’du’ t’mbes

TRIME, zemra ime

T’kam pritë i paepur

Për të përshëndetur

Të të puth pa reshtur

Ëmbël t’ledhatova

Se të dashurova

TRIME, shkëndijë flake

E kësaj zemrës Sate

Mbi duart e Tua

Ndalen duart e mia

N’çastet e një nate

TRIME, shpirti im

Ta dish-dashuria

Kur kthehet n’pikllim

Dije je lëngimi

I qerpikut tim

TRIME, jam i etur

Duart për T’i prekur

Se për Ty kam mall

Se vazhdoj të të dua

Me dashuri t’rrallë

TRIME, për këta sy

T‟bëj dashni me Ty-

Më mirë se t’flut’roj

Thellë në kaltërsi

Shpirti seç gjallërohet

Terri n’dritë shndërrohet

TRIME, gjatë të prita

Ta dish, je si drita

M’ke hyrë në damarë

Si ethe e bardhë

TRIME, moj dashni

S’po mundem pa Ty

As frymë s’po mund t’marr

Po tretem në flakë

Po mbetem pa gjak

Pak edhe ngapak

Pa shkëndijë e zjarr

TRIME, dashuri

Pse s’jemë bashkë ne dy

Shkojmë jetën të ndarë

Me shpresa t’lënduara

E me shpirt të vrarë

Më thuaj pastaj

Vallë, unë a kam faj

TRIME, syshqiponjë

Sa shumë më mungon

Digjem si qiri

E të flas nuk di

Të këndoj harroj

Më mbyllet kjo gojë

Gjuhën e kafshoj

Zëri që të ndalet

Për të gëlltitë fjalët

Emrin s’ta shqiptoj

Se më mbysin hallet

Sa më vjen çudi

Harrohem pa Ty

TRIME, yll i artë

Mungesa e gjatë

Më mundon çdo ditë

Më shqetëson çdo natë

Për shpirtin t’ënd t’artë

Ndizem edhe digjem

Si pishtar i zjarrtë

TRIME, diell e hënë

Pasha babë e nënë

Shpesh Ty të kam thënë

Kur Ty s’të kam pranë

Jam aspak i pasur

Jam me zemër t’ plasur

Por kur të kam pranë

Me ty gjithçka kam

TRIME, sy i zi

Sa kam mall për Ty

Për flokët e Tua

Malli më djeg mua

TRIME, rreze- ar

Për Ty kam shumë mall

Si për rrugët ku shkela

Për herën e parë

TRIME, dashuri

T‟lutem shko tani

Dhe krejt e qetë fli

N’heshtjen e lënduar

T’shpirtit tim t’trazuar

Unë nuk e di, TRIME

Ti a e ke ditë

Edhe pse kam sy

Pa Ty s’më bëjnë dritë

TRIME, buzët tua

As m’i ke falë mua

E fjalët e tua

Përkunden në erë

Dije, mos harro

Se të du’ përherë

TRIME, zemra ime

Më kujto pa dhimbje

Ty t’kam dashuri

E kjo zemra ime

S’do të rrah pa Ty

Moj e shtrenjta TRIME

O Besnikja ime