Trishtim nga Elvira Zeneli


Përse as flladi s’fryn pa ty,
As këngë e zogjve nuk dëgjohet?

Përse nuk e ndjej ujin e bjeshkëve
Në gurgullimën e gurrës
E nuk më buzeqesh askush,
Veç heshtja kryeneçe
Mbështjell merzinē time.

Rrahje të plagosura zemre,
Buzë e etur pa një puthje,
Sy i turbullut në një qelibar loti,
Frymë e afshtë pasioni
Dhe një stuhi që vlon brenda gjoksit!

As hēna nuk doli
Shoqëruar me yjet…

Ç’të dilte
Kur në gjithë këtë mrekulli
S’ishe ti-
Kryemagji!