Trokas…Halit Haliti


Iku edhe ky vit i mbështjellë me një vello malli

Mbeta ithtarë i ëndërrave që su shuan asnjëher

Zbrastësinë e zemrës se ngroh dot as dielli

Një gulçim e heshtur,një psherëtim seç më vie këtë herë.

Mërgimi nuk gjeti asnjëher balsam në shpirtin tim

Edhe atëher kur yjet emigruan gjithë mugëtirës

Dhembje përvëluese më përshkojn trupin si vetëtim

Koha më vodhi diku, malli lufton engjujt e errësirës.

Shpirti im do të trokas sonte në tokën e thatë

Kapërcyer mbeta pragut të dëshirës për të ardh

Malli dhe dëshira përplasen, jan tê zëna “mat”

Gjurmët e mallit në shtegballin tim i mbuloi Bora e bardh.

Akrepat e orës do ti shtyejm bashk sonte

Digjem me vetëdije në zjarrin e mërzisë këtë natë

Po të vesh rrobat e kujtimeve,zemra më mirë do të pushonte

Gjumin e natës do ta ndajm bashk, edhe pse larg, larg në mërgatë.