Trupat e jashtëtokësorëve të vdekur meksikanë nuk janë mashtrim:ata kanë tipare humanoide


Më 12 shtator 2023, qeveria meksikane priti një seancë historike të UAP, organizuar nga Komisioni i Shkencës dhe Teknologjisë i Dhomës së Deputetëve. Ngjarja përfshinte dëshmi nga ekspertë të ndryshëm të UAP dhe sinjalizues, duke përfshirë ish-pilotin e marinës amerikane Ryan Graves. Megjithatë, seancat tërhoqën kritika nga shumë njerëz, pasi fokusi kryesor ishte në dy kufomat e supozuara të alienëve të paraqitur nga Jaime Maussan, një gazetar dhe UFOolog meksikan me dekada përvojë në kërkime dhe raportime mbi UAP-të.

Dy kufomat e vogla të alienëve u shfaqën në kuti me dritare për t’i parë të gjithë. Shembulli i vogël i mumifikuar u mor nga Cusco, Peru në një shtresë toke diatomike. Ata besohet të jenë një mijë vjeç. “Këto nuk janë qenie që u gjetën pas rrënojave të UFO-ve,” tha Maussan, “Ato u gjetën në minierat e diatomeve dhe më vonë u fosilizuan.” Ai më vonë shtoi: “Nëse janë alienë apo jo, ne nuk e dimë, por ata ishin inteligjentë dhe ata jetonin me ne. Ata duhet të rishkruajnë historinë… Ne nuk jemi vetëm në këtë univers të madh, ne duhet ta përqafojmë këtë realitet.”

Maussan pohoi se testimi i ADN-së është bërë në mumiet dhe më shumë se 30% e tij është e panjohur. Përveç kësaj, një kufomë dyshohet se kishte brenda vezëve ose vezoreve, ndërsa një tjetër kishte implante të metaleve të rralla, si osmiumi.

Skepticizmi

Megjithatë, këto pretendime u quajtën me të drejtë një mashtrim nga shumë njerëz – një marifet publik nga Maussan, i cili ka qenë i lidhur me pretendimet e mëparshme për zbulime të zhveshura të alienëve, duke përfshirë pesë mumie të zbuluara në Peru në 2017, të përcaktuara më vonë se ishin mbetje të fëmijëve njerëzorë.

Julieta Fierro, një studiuese në Institutin e Astronomisë në Meksikë, shprehu skepticizëm për disa detaje që lidhen me kufomat e supozuara të alienëve dhe pretendimet e bëra nga studiuesit. Fierro gjithashtu vë në dyshim përdorimin e rrezeve X për të përcaktuar nëse trupat e kalcifikuar janë “jo-njerëzor”. “Maussan ka bërë shumë gjëra. Ai thotë se ka biseduar me Virgjëreshën e Guadalupes, “tha ajo. “Ai më tha që jashtëtokësorët nuk më flasin ashtu siç flasin me të, sepse unë nuk besoj në ta.”

Vox botoi një artikull në një përpjekje për të zhbërë rastin e mumjes së alienëve meksikan. Artikulli thotë drejtpërdrejt se këto mbetje aliene ka të ngjarë të ishin një mashtrim, i ndërtuar duke përdorur një kombinim të mbetjeve njerëzore parakolumbiane dhe eshtrave të kafshëve, të gjitha të mbajtura së bashku me suva. Ai diskuton më tej çështjen më të gjerë se si këto mashtrime kontribuojnë në një histori të gjatë të fshirjes së arritjeve të kulturave parakolumbiane dhe përjetësimit të miteve raciste. Ai përmend praktikën e riformësimit të kafkës në kulturat indigjene të Amerikës së Jugut dhe se si është keqinterpretuar si dëshmi e ndikimit të huaj.

Jo një mashtrim

Pretendimet e Maussan-it në lidhje me këto trupa alienësh të supozuar të mumifikuar janë vërtet të botës tjetër, duke i bërë njerëzit të humbin besimin në këtë rast. Megjithatë, këto ekzemplarë posedojnë diçka vërtet intriguese që po tërheq vëmendjen e shkencëtarëve për studime të mëtejshme.

Shkencëtarët kishin thënë më parë se trupat e shfaqur në seancat dëgjimore të UAP në Meksikë ishin mbledhur në përgjithësi nga kockat e njerëzve dhe kafshëve. Tani, një studim i ri u krye në dy trupa dhe zbuloi se secili prej tyre i përkiste një skeleti të vetëm. Sipas Jose de Jesus Zalce Benitez, drejtor i Institutit Shkencor për Shëndetin e Marinës Meksikane, studimet treguan se trupat e supozuar i përkisnin një skeleti të vetëm dhe nuk ishin mbledhur.

Dr. Rubén García Linaje , një kirurg ortoped, përmendi se ata po vëzhgonin kockat dhe dukej se ishte një skelet. Ai theksoi se kishte disa tipare të pazakonta, si forma rrethore e brinjëve. Ai nuk pa një sternum dhe kafazi i kraharorit dukej se kishte aftësi të kufizuara zgjerimi për shkak të formës së brinjëve.

Dr. Armando González Ballesteros, i cili është i specializuar në radiologji dhe është ekspert në interpretimin e skanimeve CT, gjithashtu besonte se ishte një skelet dhe nuk dukej të ishte montuar apo fabrikuar. Ai përmendi se kryqëzimi kranio-cervikal dukej kongruent, duke sugjeruar se mund t’i përkiste një entiteti biologjik. Ai komentoi disa brinjë që dukej se ishin të ngulitura në kanalin kurrizor, të cilat dukeshin të pazakonta dhe mund të ishin për shkak të traumës ose faktorëve të tjerë. Ai vuri në dukje glenoidin, i cili ishte foleja ku artikulohej gjymtyra e sipërme, dukej realiste dhe kafazi i kraharorit dukej i vogël. Megjithatë, ata nuk mund të identifikonin ndonjë mbetje që do të tregonte praninë e mushkërive ose organeve të tjera.

Dr. González shpjegoi më tej se termi “glenoid” i referohej kupës ku artikulohej gjymtyra e sipërme, duke siguruar gamën e lëvizjes për gjymtyrën e sipërme. Ai vuri në dukje se pjesët humerale dhe glenoidale ngjasojnë me ato te njerëzit dhe madje vuri në dukje disa shenja konsumimi, të ngjashme me artrozën e gjetur te pacientët e moshuar.

Lidhur me faktin nëse ky trup ishte mbledhur apo manipuluar, Dr. González vuri në dukje se bazuar në vëzhgimet e tyre paraprake, ai nuk dukej se ishte i fabrikuar. Ai përmendi se nëse do të ishte manipuluar pas vdekjes, me gjasë do të kishte shenja të prerjes ose modifikimeve, të cilat ata nuk i kishin parë deri më tani.

Gazeta meksikane El Universal raportoi se Jaime Maussan u takua me senatorë meksikanë, duke përfshirë Eduardo Ramírez dhe Alejandro Armenta, të cilët shprehën optimizëm për mbështetjen e tij në një reformë që do të njihte zyrtarisht ekzistencën e jetës jashtëtokësore.

Sipas gazetës, Maussan theksoi se trupat nuk ishin të rreme dhe theksoi nevojën për hetime të mëtejshme për të përcaktuar natyrën e tyre të vërtetë. Maussan përmendi gjithashtu se ai dhe senatori Alejandro Armenta po eksploronin mundësinë e ndryshimit të ligjit për të pranuar fenomene anormale jo-njerëzore, veçanërisht objekte që nuk kanë karakteristika të teknologjisë tokësore. Nëse kjo do të ishte e suksesshme, kjo do ta bënte Meksikën vendin e parë në botë që do të pranonte zyrtarisht fenomene të tilla.

Maussan këmbënguli se trupat që ai paraqiti nuk ishin të rreme dhe hodhi poshtë pretendimet e kundërta të qeverisë peruane. Ai besonte se njohja zyrtarisht e këtyre trupave si jo-njerëzore do ta poziciononte Meksikën në ballë të diskutimeve globale në lidhje me ekzistencën e jetës jashtëtokësore. Ai vlerësoi gjithashtu Senatin dhe Dhomën e Deputetëve për hapjen dhe mbështetjen e tyre në avancimin e këtyre çështjeve.

Për më tepër, ky mund të jetë një lajm i mirë për Maussan pasi një kontraktor i NASA-s thuhet se po kërkon të studiojë “trupat e huaj” që ai paraqiti në seancat dëgjimore të Mexoco UAP. Dailymail shkruan se “hetuesi kryesor i UFO-ve i NASA-s, Dr David Spergel u shtyp për kufomat e supozuara të alienëve – dhe nuk i mbylli ato plotësisht”.

Dr Spergel u tha gazetarëve: “Ne nuk e dimë natyrën e atyre mostrave. Rekomandimi im është, nëse keni diçka të çuditshme, vini mostrat në dispozicion të komunitetit shkencor botëror dhe ne do të shohim se çfarë ka.”