Turneu i parë i UFO-ve në Mbretërinë e Bashkuar do të filloj në vendin e “Roswell të Britanisë”


Një nga portat që çon në RAF Woodbridge. 

Gjuetari i UFO-ve Gary Heseltine do të presë turne në Rendlesham Forest – vendi i incidentit më të famshëm të UFO-ve në Mbretërinë e Bashkuar.

I vendosur thellë në fshatin Suffolk, pylli – i cili është bërë sinonim i fenomenit të UFO-ve në Mbretërinë e Bashkuar – së shpejti do të presë turne me guida të drejtuara nga studiuesi veteran i UFO-ve Gary Heseltine, i cili gjithashtu ka shkruar një libër mbi këtë temë të titulluar “Jo- Njerëzore Incidentet në Rendlesham Forest: 42 vjet mohim.

“Incidenti i Rendlesham Forest shpesh është referuar si ‘Roswell i Britanisë’ dhe për sa i përket rëndësisë së tij në historinë e UFO-ve, krahasimi është bërë mirë”, shkroi ai.

“Megjithatë, më duhet të them se në shumë aspekte RFI, siç është bërë e njohur, është shumë, shumë e ndryshme në disa fusha kyçe.”

“Pas gati 14 vitesh kërkime publike për RFI-në, nuk mund të mendoj për asnjë rast tjetër që ka qenë subjekt i kaq shumë dezinformatave dhe konflikteve të brendshme të dëmshme ‘politike’ të dëshmitarëve.”

Vetë incidenti filloi më 26 dhjetor 1980 kur ushtarakët amerikanë të vendosur në RAF Woodbridge panë një objekt të panjohur që zbriste në pyll.

Pas hetimeve, ata hasën në një objekt metalik të ndezur, i cili dukej se lëvizte nëpër pemë ndërsa po afroheshin. Kur u kthyen të nesërmen, gjetën tre mbresa trekëndore në tokë në të njëjtin vend.

Më 28 dhjetor, objekti u shfaq për herë të dytë, duke bërë që zëvendës komandanti i bazës, nënkolonel Çarls Halt dhe një grup ushtarakësh të dilnin në pyll për të hetuar.

Ajo që ata panë atë natë do t’i ndjekë ata për pjesën tjetër të jetës së tyre.

“Ekipi ynë i sigurisë vëzhgoi një dritë që dukej si një sy i madh, me ngjyrë të kuqe, duke lëvizur nëpër pemë,” tha Halt. “Pas disa minutash, ky objekt filloi të pikonte diçka që dukej si metal i shkrirë. Pak më vonë u shpërtheu në disa objekte më të vogla me ngjyrë të bardhë, të cilat u larguan në të gjitha drejtimet.”

Me kalimin e viteve ka pasur një debat të madh mbi atë se çfarë mund të ishte objekti, me teori që variojnë nga një anije kozmike jashtëtokësore te një far aty pranë.

Kolonel Halt megjithatë ka qëndruar gjithmonë i bindur se ajo që ai kishte parë nuk ishte far.

Deri më sot, nuk është gjetur asnjë shpjegim përfundimtar për incidentin.

About Post Author