Ty Grua-Ukshin Morina


Në ermimin e frymës tënde të gjeta zhveshur,

me ngjyrën e vet jetës ty grua

me formën më të bukur të trupit

Ëmbëlsia e buzëqeshjes dhe puthjet e tua,

mbetën në sytë e mi

Dhe tash në fytyrën e sosur nga vitet,

me dritën sulfurore mbush ditën dhe jam sërisht me ty

Si një luan i plakur në qafën tënde varur

Si jehona e këngës sate,

në udhën ku shtrihet hija ime e fjetur

Si kandili i një llampe mbi rrasën e një shkëmbi,

ndrisë në bebzat e të përgjumurta sy

Dhe shpirti në parajsë spërkatur me të bukurën tënden dritë

Me vështrimin e kthjelltë prej fajkoi në hënën e rrëzuar nën horizont

Me dritën fosforishente nën pyjet e përgjumura tretëm në hi

Për tu bërë ushqimi qiellor për ty.