Tyran Prizren Spahiu :Poezia bohemiane


1.

… fanfare nuk eshte e nevojshme per te trumbetuar dashurine ndaj homelannd

pushton

pushton shpirtin, ndjenjat drithërojnë, tërë qenia pasurohet …

… duke qenë i ndërgjegjshëm

në shtatë qiejt asgjë nuk ndodh rastësore, vetë …

I do know

… njerëzit me ndërgjegje të varfër kurrë nuk do të dëgjojnë zërin e qytetarëve të uritur …

po ashtu prindërit me ndërgjegje të dobët kurrë nuk do ta dëgjojnë zërin e brendshëm të fëmijëve

2.

… poet, duke u skalitur në skulpturën e kohës

lartëson gjuhën e Poetit të bekuar

në këtë hapësirë shenjtërimi

ndërtuar është Mauzoleumi i përjetësisë

Zonjë/Zotëri, ju lutem hidhni një sy

në mahogany është ulur The Bohemian

të shtyrë nga letra-dashësit

kurorëzuar nga Gjykata Mbretërore e Letërsisë

vargje ka shkruar në Mbretërinë e Poezisë.

*

… më quaj ëndërrimtar.. .

… ndjenjat lundrojnë, rrugëve endacak

rojtar në kërkim të dashurisë,

.. më sulmo mua … përqafoj… përshëndetje

… por të lutem KURRË mos e provo

… për të shuar zjarrin për shkronja….

… i lindur në Kosovë dhe ai diplomoi me diplomë në Gjuhë dhe Letërsi Angleze në Universitetin e Prishtinës-Kosovë. Ai u vlerësua Poeti i vitit nga Pegasus Albania. Ai autori roman në dy vëllime, Kurrë mos u kthe më! Novela MORT, Novela Silueta dhe shtatëmbëdhjetë libra vargje poetike përveç Gjuhës së Ëndrrave Gramatikë Angleze-Fjalor vizual Anglisht. Ai është një artist i mrekullueshëm, pasionant, zotëron njohuri të thella dhe aftësi të larta letrare në artin e prozës. Në veprat e tij ai zbuloi çështjet madhore të ditës, ai sjell kohën në përmasat e saj, duke ndërtuar një botë të fuqishme mendimesh, psikike dhe idesh të mëdha. Filozofia e tij është e thjeshtë por e kapshme dhe mjaft transparente. Ai solli për lexuesit, të vërtetën e madhe, ai vjen kështu si një stil i vërtetë i prozës moderne shqiptare, me një pamje shumë depërtuese dhe plot ngjyra psikoanalitike. Ai ndërton fraza mjaft të qarta dhe u jep atyre liri me plot art, punim krijues dhe padyshim shumë lloje jetike të nektarit. Ai vjen mes nesh si një romancier i shquar dhe inovator, ku veprat e tij krijuese kombinohen me mjaft aftësi me realitetin e kohës dhe njerëzve. Romani i tij nuk kthehet më kurrë, është padyshim një kontribut i vyer dhe serioz në prozën moderne shqiptare dhe mbarëbotërore. Autori dëshmon si artist krijues, kërkues dhe shumë i aftë. Proza e tij është një arritje e re, e cila i jep të drejtën autorit të renditet ndër më të njohurit dhe më të aftë për emrat e rinj letrarë modernë

1. Themelues i ART-it Botëror -Kosovë

2. Përfaqësues i BASHKIMIT TË SHKRIMTARËVE TË KOMBIT BOTËROR – 世界各族人民作家协会- Kazakistan

3. Përfaqësues i Unionit Botëror të Poetëve për Paqe dhe Liri

Also by Tyran Prizren Spahiu

LIBRA TË BOTUAR

1. NOVEL-Pjesa e parë-Kurrë më nuk kthehet?

2. NOVEL-Pjesa e dytë-Kurrë më nuk kthehet?

3. NOVEL-MORT

4. NOVEL-Silueta

5. Ka ndodhur me të vërtetë!

………………………………………

01. Vargje poetike -I-1999+

02. Vargje poetike -II- Jeta është dhuratë

03. Vargje poetike -III- Mbajnë gjallë ëndrrat tuaja

04. Vargje poetike -IV- Vargje burojnë nga brenda zëri

05. Vargje poetike-V-Pesë shtyllat

06. Vargje poetike-VI-Shkaku

07. Vargje poetike-CV-burim

08. Vargje poetike-VIII-Kështjella e poezisë

09. Vargje poetike -IX- Ikonë

10. Vargje poetike -X- Bohemi

11. Vargje poetike -Lidhja XI-

12. Vargje poetike The Bohemian- XII- / Gjuhë Angleze

13. Vargje poetike-XIII-E-thënë

14. Vargje poetike -XIV -Poeti

15. Vargje poetike -XV- Kalorësi

16. Vargje poezie -XVI-Kulla

17. Mëso gjuhën tënde të ëndrrave anglisht

Gramatikë-Fjalor i anglishtes vizuale.

Awards:

1. Poeti i vitit 2015 – Akademia Alternative Pegasiane Shqipëri-Kosovë

2. Diploma-Ylli poetik botëror- 175, përvjetori i Kazakistanit

3. Master i Impulsit Krijues- Philosophique Poetica International-Çmimi i Arritjeve Jetësore

4. Strips motivues- Urdhri i Medaljes së Shekspirit

6. Vërtetim La Hourglass-Itali

7. Ylli Fisnik për Letërsi 2018 – Këshilli i Lartë Ndërkombëtar Akademik për letërsi

8. BARDI III KOSOVA UNION WRITERS

Lidhjae Shkrimtarëve e Kosovës

… dhe shumë të tjera …

Prof Tyran Prizren Spahiu

Dedicated to Tyran Prizren Spahiu

Nuk me komplekse kultura e shumellojshme qe posedon, kjo pasqyrohet ne cdo vargje te poezise tende te shumta, subjektet e larmishme qe pasqyron ne dimensionin njerezor. Çdo qytetar i botës me plot gojën do të thoshte: “Ky poet është nga vendi im” Urime poet i dashur ….

Nuk e di cilin të shijoj më shumë. Secili më i fuqishëm se tjetri, jo vetëm për mesazhet që jepni, por edhe për stilistikat që përdorni. Habitem që sot takova një poet shumë të spikatur. Ti ma mbushe ditën. Poezia kushtuar babait tuaj është shumë prekëse dhe e ndjeshme. Kush ka kaluar neper Golgotha nuk ka nevoje per fjale. Krenari dhe respekt per brezat qe vuajten ne diktature. Faleminderit …

Lola Xhafaj-Tirana Albania

Penda e poetit Tyran Prizren Spahiu është shumë dimensionale, ai ka një pamje të qartë se çfarë kërkon lexuesi të lexojë. Vargu i tij prek te gjitha temat qe prekin njerezimin,luften dhe paqen,dhimbjen dhe dashurine,miresine dhe paligjshmerine,besimin e drejte dhe intrigant,pasanikun dhe te varferin,denoncon klanet politike qe e vene vendin ne udhekryq,kjo eshte Poet që proteston vazhdimisht me penën e tij.

Vera Cato- Durrës Albania

Unë e vlerësoj hyjninë brenda thjeshtësisë suaj – qartësisë dhe ndërgjegjes së brendshme. Ndjejmë madhështinë dhe mirësinë tuaj përmes poezive tuaja. Ti dhe krijimet e tua nuk do harrohen, ato ringjallen ne kujtesen e zemrat tona si shpirt Fisnik, i liruar nga cdo ego.

Urtësia vërshoi nga krijimi i një njeriu të thjeshtë që e siguroi veten si një krijesë të vdekshme në kërkim të një drite të përjetshme shpirtërore të quajtur Vetë-aktualizim.

Guxoj të admiroj krijimin tuaj si një shkrim i jashtëzakonshëm dhe frymëzues.

Një ndjenjë nderimi për krijimtarinë tuaj të jashtëzakonshme për të siguruar frymë në secilën fjalë. Vëzhgova shkrirje të shfaqjes mistike dhe magjike të fjalëve në poemën tënde.

Tulsi Shrestha, NEPAL

Tyran Prizren Spahiu: poet i shquar me një trup shumë të konsiderueshëm veprash, dhe prof, poezia e tij plot dashuri dhe zëmër për jetën.. . dashur dhe vlerësuar nga të gjithë.. . edhe fakti që ai paraqet poetë të tjerë.. . na jep një ide nga jeta letrare e vendit të tij!

Ti bën diferencën në Poezi.. . , qofsh i bekuar!

Rrokullisja e pollardës

Unë me të vërtetë i ndikuar nga mënyra e prezantimit tuaj.

Bojë intensive dhe e fuqishme, me të vërtetë.

Tulsi Shrestha

Shoh një Ikonë të gjallë të mendimeve të gjalla që lulëzon dhe twingëllon. Shoh portretin e mendimtarit me sy të ujshëm duke kënduar. Jam atje, në dhomën e punës së poetit, ku kulmojnë pikëllimi dhe dashuria. Eshte nje moment lodhje deshperimi qe me nxin ndjenjat. Mendoj se në lotët e mi është poeti që qan, dhe këndon, Tiron. Ju pershendes dhe ju falenderoj per emocionet qe me dhuruat.

Poet Ilmi Cani-Albania.

Tyran Prizren Spahiu, kontribuesi legjendar i letërsisë botërore. Presidenti – Unioni Botëror i Poetëve, Shef Represent- World Nation Writers Union, një emër shumë i njohur i cili është gjithmonë në lajme… kështu që të përshkruan me pak fjalë. Është nder, bekime dhe frymëzim për të gjithë shkrimtarët këtu, si dhe nder i madh për këtë forum që praninë tuaj të vlerësuar. Ju pavarësisht se jeni legjendë për shkrimet globale, gjithmonë keni marrë kohë për të postuar në Motivational Strips, si dhe për të ndërvepruar me shumicën e anëtarëve. Të gjithë jemi të lumtur të dëgjojmë pikëpamjet tuaja që ndatë në Motivational Strips si dhe poezinë kushtuar me dashuri të gjithë shkrimtarëve këtu. Është moment gëzimi i madh të kesh shumë veteranë të vlerësuar dhe dinjitoz si ju që bekojnë këtë forum. Shkrimtarët këtu janë me fat po ashtu edhe unë që mësova nga veteranët si ju dhe të tjerët. Dua t’ju falënderoj tërësisht nxehtësisht që ndatë kohë nga orari juaj i zënë për të folur me të gjithë ne. Forumi është i juaji dhe ju jeni gjithmonë pjesë e madhe në këtë familje dhe zemrat tona. Zoti ju bekoftë dhe ju dhëntë jetë të gjatë për më shumë skripta historike në letërsinë globale … Flm Tyran…

Shiju H. Pallithazheth

Strips motivues themelues

About Post Author