Tyran Prizren Spahiu-Unë jam thjeshtë një poet


UNË JAM THJESHTË

NJË POET

Ju lutem, unë nuk jam zotëri

vërtet edhe më pak demokrat,

nuk mendoj për komunizëm

definitivisht ateizmin, matrapazllëkun artikuj helmues i kam,

pushtetarët tentoj të mos i shoh,

prore anashkaloj pasanikët e rinj,

mundohem të mos përdori pasqyrë

të mos reflektojnë narcisistët në botën tim!

*

Ju lutem, më thirrni vetëm tyran,

orvatem të jem qenie modest,

me siguri shumë kam gabuar,

edhe nesër do përkulem vetëm të Madhit Perëndi

NDJESË do kërkoj nga njerëzit e mirë.

*

Dimë,

varfanjakët të etur për kafshatë vuajnë

me ç’nderim poshtërues i kemi veshur!

*

Ata, krijesa nën yje imitojnë,

larg nga populli, enden kokëlartë

unë në këtë ditë të Bekuar kam shumë për të thënë

por, asnjë germë më tepër nuk meritojnë

po, po, ata, fare nuk më interesojnë,

shikjoni njerëzimin në Librat e Shenjtë

miliarda frymë para dhe pas nesh kanë jetuar dhe do jetojnë,

miliona vite, gjithësi kjo ekziston.

*

Për ne

si krijesa të dobët, qelqtë, të thjeshtë që jemi

krijuar është natyra, zbukuruar të shijojmë,

*

Në këtë jetë harrojmë, vërsulemi

shkelur nga xhelozia e sëmurë,

doemos, botë kjo nuk do harron, ka parë shumë kohë të tillë!

*

Or ti, qenie njeri

kujto Sodoma dhe Gomorra, afër detit te vdekur,

është shkatërruar, solli rrënim, fundin e papritur!

Dini, ne hedhur kemi shkronjat

Oqeanin e kemi trazuar,

librat u fundosën në botën e harruar.

mbështjellur nga jovlera në ujërat e pafund!

Nevrikosur, shpejtë do jemi të harruar,

sheh, letërsia është, bibioteka

vend ku vlerat në letërsi janë ankoruar,

buzëqeshin vargjet në rrugën e përjetësisë

qetësia frymon në perlat e vargjeve

edhe nesër në duart e lexuesit do mbretërojnë…

Tyran Prizren Spahiu

About Post Author