Tyran Prizren Spahiu:Ju lutem, më tregoni!?


Tyran Prizren Spahiu

Ju lutem, me tregoni!?

Çfarë dobie kam nga qindra çmime që nuk i meritoj,

çfarë dobie kam të pretendoj të shpallem poeti më i mirë,

çfarë dobie kam të kem qindra pëlqime kur pak prej tyre lexohen,

më në fund, çfarë dobie kam të kem poezi në antologji të ndryshme botërore, kur më duhet të blej shkronjat e mia!?

*

Ah po, poezia hap rrugen te takohemi ,

miqesohemi,

urojme shendet e mbaresi,

gjejme fryme te frymojme, ecim rruges se mirefillte te letërsisë.

*

Takohemi: shume rralë, gati se asnjehere,

Miqesohemi: ashtu keshtu,

Urime: shumica sa per sy e faqe,

Frymojme: shume ironi edhe me shume xhelozi.

*

-NDER dhe RESPEKT te vecante per Miqte qe lexojne,

janë të paanshëm,

për Poetë Fisnikë qe nuk kopjojne dhe jane mbi smirezine,

zilinë, mërin e…!