U NJOFTOJMË PËR TRIUMFIMIN SPEKTAKOLAR SUKSESI TË FINALES SË, EDICIONIT 6-TË I FESTIVALIT …


Zamira Korance

U NJOFTOJMË PËR TRIUMFIMIN SPEKTAKOLAR SUKSESI TË FINALES SË, EDICIONIT 6-TË I FESTIVALIT MA PRESTIGJOZ E MADHOR I YJEVE KOMBËTARE TË NËNËS SHQIPËRI TË REALIZUAR NGA ,SHOQATA KULTURORE ARTISTIKE”JEHONA SHQIPTARE”TRIUMFON KUDO NË BOTË JETOJNË BASHKOMBASIT SHQIPTAR.!

🇦🇱KAM NDERIN UNË KRYETARE E SHOQATËS DHE AUTORE E PROJEKTIT ZNJ.ZAMIRA KORANÇE TU NJOFTOJ QË:U FINALIZUA ME SHUMË SUKSES FESTIVALI FOLKLORIK EDICIONI 6-TË I TALENTAVE TË RINJ TË KOMBIT SHQIPTAR I DT.17 TETOR 2020.TË TITULLUAR”URIME TALENTË TË RINJ BIJTË DHE BIJAT YJET E NËNËS SHQIPËRI “POR DHE JUBILEU I “100 VJETORIT TË TIRANËS”.

Në finalen e Festivalit morën pjesë TALENTË nga i gjithë kombi Shqiptar 30 grupe ,artistike QKF ,ANSAMBLET dhe TALENTË me disiplina individual nxënës të shkollave të Shqipërisë 9 Vjeçar.Grupet u Çertifikuan nga “Nderi Kombit”Znj.Margarita Xhepa,që për arsye shëndetësore,jua la në besim Zv.Kryetarit jurisë Z.Agim Rrëza Drejtor artistik i folklorit të Kombit Shqiptar. ,Z.Shefki Salihi,Juri,PRESIDENT i Shtetit Dardanisë dhe sivjet ka përfaqësuar denjësisht dhe Shtetin e Iliridës (Maqedonia e Veriut) .Z.Lekë Pecnikaj,Artist këngëtarë i ANSAMBLIT Shtetit. JURI dhe ZNJ.Lirie Stafa JURI kostumeve e mirënjohur në kombin shqiptarë. Kristi Duda JURI AKTOR i talentuar.Talentet konkurruan për 5 disiplina e Folklorit të larmishëm të tradicionales folklorike kombëtare shqiptare. Si:2-Manifestimin e Kostumeve popullore kombëtare në Çmim.2-Këngë Folklorike.3-Instrumentale folklorike 4-Valle Folklorike.5-Recitime folklorike.FITUESIT TË FINALES SË FESTIVALIT NË FINALEN TË EDICIONIT 6- TË 2020 JANË:VLERËSIMET E DISIPLINAVE TË KËNGËS MË TË BUKUR.ÇMIMI III-TË I KËNGËS U VKERËSUA NGA JURIA SIDORA BEÇIRI -QKF SHKODËR,PËRFAQËSUAR NGA ZNJ.FARIDA RAMADANI.ÇMIMI II-TË U VLERËSUA DËSHIRA AZEMI ANSAMBLI”KEMAL AZIZI”VITIA E DARDANISË.ÇMIMI I-RË,U VLERËSUA ARBIAS PEPA QKF LUSHNJE.FITUESIT TË DISIPLINËS SË VALLES.ÇMIMI III-TË U VKERËSUA GRUPI “ZËRI I KOSOVËS”‘FUSHË-KOSOVË.ÇMIMI I II-TË ,U VKERËSUA GRUPI SH.K.”JAHI HASANI”GOSTIVARI I ILIRIDËS.ÇMIMI I-RË U VLERËSUA GRUPI SH.K.A LUSHNJE.FITUESIT TË DISIPLINËS SË RECITIMIT.ÇMIMI III-TË U VLERËSUA GRUPI I MALISHEVËS TË KRYESUAR NGA PROF.JAKUP KRASNIQI QË MORËN DHE TROFEUN SI GRUP TË INTEPRETIMIT MË TË BUKUR.ÇMIMI II-TË U VLERËSUA GRUPI QKF -SË HAS ,POR NGA AUTORJA PROJEKTIT MORI DHE VLERËSIMIN E INTEPRETIMIT MË TË BUKUR. ÇMIMI I-RË U VLERËSUA QKF LUSHNJE.FITUESIT TË DISIPLINËS SË INSTRUMENTAVE.ÇMIMI I III-TË U VLERËSUA GRUPI “SHQIPET E DRENICËS “KRYESUAR NGA GENTRIT MULAKU QË U VLERËSUA DHE ME TROFEUN E INTEPRETIMIT MË TË BUKUR TË FESTIVALIT.ÇMIMI II-TË U VLERËSUA GRUPI I “STUDIO FËMIJËVE”MAT QË NGA AUTORJA PROJEKTIT U VLERËSUAN GRUPI MË I MIRË I FESTIVALIT 2020.KRYESUAR NGA ALBUENA SEFGJINI.ÇMIMI I-RË U VLERËSUA GRIPI I QKF-SË HASIT .FITUESIT TË DISIPLINËS TË KOSTUMEVE POPULLORE MË TË BUKURA U VLERËSUAN. ÇMIMI III-TË U VLERËSUA GRUPI QKF CËRRIK.ILIRIDAÇMIMI II-TË U VLERËSUA GRUPI I SH.K”KOMURAN”SI DHE TROFEUN E 5 DISIPLINAVE TË FRSTIVALIT 2020,KRYESUAR NGA PRESIDENTI Z.AVDI GASHI.BASHKËREALIZUES .ÇMIMI I I-RË U VLERËSUA GRUPI “ZËRI I KOSOVËS”FUSHË-KOSOVË E DARDANISË.VLERËSIMET ME TROFEUN E 5 DISIPLINAVE MË TË BUKUR U VLERËSUAN.TALENTËT E ANSAMBLI”JEHONA SHQIPTARE “SI.KLEVIS HYSKO,AURORA KOLECI,KABRIEL RAPOSHI,KLEA’-ANDI RRAPI, GRESI LITE,GRUPI QKF’CËRRIK TETOVË. QKF LEZH,QKF LUSHNIJE,GRUPI MATIT GRUPI “ZËRI LLAPUSHËS”BASHKREALIZUES.ANA RRAPI VOGËLUSHE STAR DHE TALENTJA MË ENERGJIKE E FESIVALIT 5 ORË DUKE KËRCYER Rajna Hysko..ETJER..MORËN TITULLIN E FESTIVALIT DHE 100 VJETORIT TË TIRANËS ,KËNGËTARI ARTIST I MIRNJOHUR I KOMBIT SHQIPTAR Z. Hysni Hoxha DHE ARTISTE KËNGËTARE ZNJ. KRISTINA NDOJA TITULLIN ARTISTIK”PRINCESHA E “JEHONA SHQIPTARE “FALENDEROJ NHA ZEMRA PËR PËRSHËNDETJEN KËNGËTARE E ANSAMBLIT SHTETIT SOFIKA KOLA QË U BASHKUAT ME STAFIN NË KËTË FESTIVAL PRESTIGJOZ E MADHOR SIKUR JANË YJET E KOMBIT TONË FËMIJËT TALENTË .Z.AGIM RRËZA D.Q.K.F KRYETAR NË JURIN E FESTIVALIT.”TROFEU I FESTIVALIT 2020 DHE 100 VJET TIRANA”Z.SHEFKI SALIHI TITULLIN “RAPSOD ARTIST I GJITHANSHËM PRINCI JEHONËS SHQIPTARE “BASHKREALIZUESIT EKSLUZIV BASHKIA TIRANË, APR ME DREJTORESHË TË PËRGJITHËSHME ZNJ.ERINDA FINO.DREJTIRIT TË AMFITEATRIT Z. ARIAN SUKNIQI DUKE I FALENDERUAR PËR BASHKËREALIZIMIN VIT PAS VITI STAFI SH.K.A”JEHONA SHQIPTARE ME AUTORE ZAMIRA KORANÇE DHE KRYETARE JURIE “NDEI KOMBIT “ZNJ.MARGARITA XHEPA JU DORËZUAN LIVE NË AMFITEATËR TROFEU ARTISTOK I FESTIVALIT EDICIONI 6-TË DHE TË 100 VJETORIT TË TIRANËS”SPONSORIT PRESIDENTI KOMPANISË “UJË LAJTHIZA -UJË I KOMBIT”Z.HAJRI ELEZI DHE ADMINISTRATORIT Z.THANAS SEVRANI .PRESIDENTIT SUPERMARKET”JOENA”Z.BASHKIM KAMBERI.SHIJAK TV ME ADMINISTRATOR Z.PARID ISMAILI.STAFI REALIZUES PËR DT.17.10.2020.REGJIZOR “MJESHTRI MADH”PROF.MINELLA KURETA.PRESIDENT NDERI PROF.DR.GJIN MUSA.PRESIDENT I FESTIVALIT AKTORI MBRETI AKTRIMIT KOMBIT Z. XHEVAT LIMANI.DREJTOR ARTISTIK Z.LUAN AHMETI.PREZANTUESEN ARTISTE GAZETARE ZNJ. ERA ÇELA ARTISTE QË ZËVËNDËSOJ “IKONËN KOMBËTARE” ZNJ.SILVANA BRAÇE QË KISH NJË PROBLEM FAMILJAR.FALEMINDERIT ERA QË JA DOLËT MBAR DHE PSE JU DORZUA SKALETA REGJIZORIALE 1 ORË PARA SE ME FILLUAR AKTIVITETI.DREJTORE ORGANIZATIVE MOZA SHEHI ,ZV.ERINDA BENDO.ASISTENTE E GRUPIT STAFIT ANILA KODRA DHE NAFIE JELLA.STAF BEGKIE CEKA FIZMANI,TILA MALI,GENTIAN STAFA MENAXHER,ARBEN KORANCE SKENIST,AGIM XHEMALI FONIST TEKNIKA ARBENI.KAMERAMAN ALBERT CANI.PËR GJITH PËRFAQËSUESIT E GJITHAVE GRUPEVE PJESËMARRËSE JANË,BASHKËREALIZUES QË JU DORËZUA ÇERTIFIKATA FALENDERUESE PJESMARRËSE.FTOJ GRUPET E TALENTAVE TË KOMBIT SHQIPTAR NËSE KAM LËNË NDONJË EMËR NË DETAJIM GABIME ORTOGRAFIKE ETJER DO JU LUTESHA QË TË MË KONTAKTONI NË IMBOKS.JU FALENDEROJ NGA ZEMRA JU ARSIM AZIZ QË NA NDERUAT ME TROFEN E SH.K.A”KEMAL AZIZ”SI MUA ZAMIRA KORANÇE ,”NDERIN E KOMBIT”ZNJ.MARGARITA XHEPA DHE ARTISTIN E GJITHANSHËM Z.SHEFKI SALIHI ME “MIRNJOHJEN E RUAJTJES TRADITËS FOLKLORIKE KOMBËTARE”FALEMINDERIT GJITHËVE GRUPEVE PJESËMARRËSMIRUTAKOFSHIM NË FESTIVALIN EDICIONI 7-TË 2021!ZOTI JU BEKOFTË FËMIJË TALENTË E JO TALENTË TË KOMBIT SHQIPTAR POR DHE POPULLIN FISNIK KUDO JETOJNË BASHKËKOMBASIT NË BOTË AMIN.ME NDERIME JU URON SUKSESE DHE URIMET MA TË MIRA PËR JU GJITHMONË ME SHPIRT E ZEMËR JU PËRSHËNDET ZAMIRA KORANÇE TIRANË.

About Post Author