Udha e mundimit-Sherife Allko


Sherife Allko


UDHA E MUNDIMIT

Kur e gjithë bota ështē futur në kurthin e dëshpërimit .

Ajo ndiente prelud magjik nën lëkurë

Rërë e guralecë vendosën nën këmbët e pafaj,

Sharmi dhe stili i saj nuk ndihmuan të arrinte majat .

Lulja në sytë e botës dukej e shëmtuar

Paçka se ajo derdhi të gjitha petalet e saj .

Zemrën ia mbushën me guralecë të pajetē

Mbijetoi kohërave me ngjyrat e saj ,

U përkëdhel me heshtjen

Edhe pse si e pajetē ,

E ndiente preludin e kohës nēpër inde

Gjaku i saj bridhte nëpër qiell,

pa asnjë destinacion ..

Ende e ndien preludin nëpër flokët e shpurisur

Ajo rend e rend për në pistën e vrapuesit .

Mbase është një rrugë me shkëlqim.