Udhëtim me nipin


Gina Xhaferaj Kapaj

Udhëtim me nipin

Me nipin filluam të dy të ndërtojmë.
Ai një varkululë e unë një aeroplan.
Më tha
– Unë në dete të largët do lundroj.
E ti do udhëtosh nëpër qiej lart më lart

Shumë u gëzova që më ra aeroplani
se dua të vete në brigje e shtete pa mbarim
Të takoj miqtë poetë fjalë margaritarë
Të filloj nga largësitë në Japoni e Kinë

Të vazhdoj në Los Anxhelos në Amerikë
atje të takoj familjen e mikes më të mirë
Të vazhdojë në Kajro Spanjë a në Arabi.
Të shoh Kroacinë, Shkupin, Italinë e Turqinë e të gjithë shtetet me radhë

Sa e gëzuar do isha të takoja më shumë
Të gëzoja mes bukurive si një fëmijë
Po jeta ka dëshira dhe ëndrra si lumë
Që mbeten në vargje si ëmbëlsirë

Doja të takoja një shoqe të mirë
Omima Elsdoody.
E kjo do ishe e mira në cdo të mirë

Gina kapej Xhaferaj
Athinë 13 /9/2022 

About Post Author