“Udhëtim në ëndërr”-Floreta Malaj


————————————-

Në këtë natë të ftohtë janari !

Një ëndëndërr dhe një i bukur peisazh

Plotë pemë që gjethet po u binin

Para syve cfaqet një rrugë e gjatë .

Me imazhin në krahë u nisëm pa menduar !

Filluam me hënën të bizetonim pakë”

Na drejto moj hënë ” me rrezet e tua

Na ebëj më të ndritur këtë natë.

Ashtu kaluar përmbi kuaj .

Nëpër ëndëndërr dhe në mesnatë

Kësaj rruge të pa njohur

Në anën tjetër kërkonim dritë prapë .

Gjatë dhe qetë vazhdoi ëndrra !

Bashkë me natën u bëmë një

Larg dëgjuam disa zëra !

Po asgjëherë s” kuptuam se ku ?

Nën këmbë të kuajve ‘ gjethe që kërcisnin

Nga qetësija na vinin simfoni

Dhe hëna që rrugën na drejtone

Na shoqëronte në cdo skut errësirë .

Yjet që lart na shikonin

Ca rreze hënës kishin marë

Ëndur ata kaltërsisë qiellore

Dritë nga drita e tyre na dhanë .

Në mesnatë me ëndrrën udhëtuam

Ku po na conte ajo ‘ se di

Rreth nesh e qetë pa bujë u largua

Nga gjumi i ëmbël u zgjova përsëri .