UFO dhe:” Déjà vu”


UFO dhe ” Déjà vu”

1.
Kolumnisti Sean Casteel mundohet te sjell te shpjegim te qarte te ketij fenomeni,Ja disa nga kjo pjese e trajtimit te ketij kolumnisti:”:
Kur gjithçka thuhet dhe bëhet, ka prova të shumta se disa aspekte të fenomenit UFO janë kryesisht të përsëritshme – që ato ndodhin pa pushim, duke e bërë atë një koktej të përzier të deja vu. Isshtë një situatë aq e çuditshme, por e përhapur aq shumë sa që meriton një studim serioz. Një studim i tillë është tani i pranishëm dhe është një studim i thelluar që dëshmon se ka disa aspekte “të rastësishme” të fenomenit që nuk mund të anashkalohen.

2.
A janë UFO-të vetëm një çështje e anijeve nga një galaktikë tjetër? Udhëtarët e universit të cilët aksidentalisht u përplasën në Tokë dhe vendosën të krijonin një kontakt misterioz, të fshehtë me banorët e planetit tonë të vogël? A mund t’i përmbledhim pjatat fluturuese si një pushtim i gatshëm të ndodhë vazhdimisht – por që kurrë nuk shfaqet mjaft mirë në terma të botës reale që askush nuk mund t’i mohojë?

Kjo mund të jetë pikëpamja mbizotëruese për disa njerëz të cilët kurrë nuk kanë ndërmarrë të hetojnë fenomenin e UFO-ve më thellë sesa një histori e qeshur në lajmet e mbrëmjes ose një dokumentar në TV kabllor që përqendron përpjekjet e tij në sigurimin e “provës” shkencore të pranisë së huaj në Tokë . Besimtarët e vërtetë shpesh pranojnë se prova të tilla ende nuk janë marrë, por gjithashtu tregojnë për çuditshmërinë e lartë të dëshmisë së dëshmitarit që, kur merret me vlerën e tij, krijon një pamje verbale më të çuditshme sesa çdo tufë dritash të kapura në një celular bëj

3.
Pra, është që Timothy Green Beckley, botuesi, redaktori dhe shkrimtari që kryeson Global Communications / Inner Light Books, ka lëshuar edhe një tjetër ton të gjatë në aspektet paranormale dhe përsëritëse të fenomenit UFO. Ky quhet “UFOs deja vu: Titulli vjen nga shakaja e famshme nga tërheqësi i Baseball Hall-of-Fame Yogi Berra, i cili dikur komentoi se vrapimet në shtëpi nga Mickey Mantle dhe Roger Maris në vitet 1960 ishin si të përjetonin “déjà vu, gjithçka përsëri!”

“Në një zhurmë më pak të gjallë,” shkruan Beckley, “deja vu do të thotë se dikush ka jetuar një situatë më parë, qoftë kjo në lidhje me ecjen në një rrugë që ju ‘e dini’ që nuk keni ecur kurrë më parë, por po e bëni përsëri, ose duke parë një UFO pothuajse në të njëjtën lokalitet pa pushim, sikur të jetë i lidhur në të njëjtin vend në hapësirë. Në frëngjisht, fjalët do të thotë “parë më parë”. “Ndërkohë, referimi i titullit në portalet e huaja dhe vorbullat në dimensione të tjera gjithashtu përqendrohet në gjëra jashtë sferës së Ufologjisë me arra.
“Ekziston diçka më vendosmërisht paranormale në lidhje me UFO-të,” shkruan Beckley, “që e bën temën shumë më komplekse dhe më të vështirë për t’u provuar. Ajo anashkalon normalitetin, dhe kështu që ju duhet të thërrisni të mbinatyrshmen, ju pëlqen apo jo.”

4.

Për të shpjeguar më shumë rreth portaleve të huaja dhe vorbullave, Beckley sjell në psikikën e tij “në shtëpi” Maria D’Andrea, e cila i sheh portave dhe vorbullat si pjesë e rutinës së saj të punës. Ajo thotë se duhet t’i thjeshtësojmë dy fjalët për të nënkuptuar “porta”.
“Shamanët dhe psikikët përdorin vorbulla dhe portale gjatë gjithë kohës”, shkruan Maria. “Eshtë pak a shumë mënyra se si ne lëvizim. Kalimi dhe dalja në anën tjetër është metoda jonë për të parë se çfarë po ndodh brenda këtyre sferave të tjera. Ndonjëherë ne vizitojmë portale me vullnetin tonë të lirë, herë të tjera ato thjesht hapen pa paralajmërim. “Një herë, ndërsa po shëtiste në malet në Pensilvani, Maria dëgjoi një tingull që ajo e krahasoi me një “erë të butë”, dhe një pjesë e peizazhit para saj u zhduk. Yjet dhe planetët u bënë të dukshëm,
“Ndërsa shikoja,” shkruan ajo, “Unë pashë atë që dukej se ishin dy disqe të rrumbullakëta që fluturonin në mënyrë të çrregullt për në një destinacion. Unë ‘e dija se kishte qenie brenda këtyre anijeve dhe doja të shihja më shumë. Ndërsa ecja drejt , unë kisha një ndjenjë të ndaluar. Ndjehej sikur po përpiqesha të ecja përpara, por vetëm shtyhesha në një substancë eterike që ndihej si jello, dhe nuk po shkoja askund. Ishte shumë zhgënjyese. Vura automatikisht mburojën time psikike si mekanizëm mbrojtës në mënyrë që asgjë të mos më dëmtonte. Ndërsa vështrova, vura re se ‘anijet’ po ndryshonin ngjyrat ndërsa rrotulloheshin. Nuk dëgjoja asnjë tingull që buronte prej tyre. As nuk pashë qeniet brenda, por unë kishin një ndjenjë dërrmuese se ishin pozitivë dhe nuk nënkuptonin dëm.”Unë isha me fat që pata një përvojë kaq pozitive,” vazhdon Maria. “Paralajmërim – jo të gjithë e bëjnë. Ndërsa isha duke parë vështrimin para meje dhe duke u përpjekur të mbledh më shumë detaje rreth anijeve dhe banorëve të tyre, porta u mbyll dhe unë u gjeta përsëri në pyll përsëri. Deri më sot, pyes se çfarë lloj e qenieve ishin. Unë kam hapur dyer dhe që atëherë, por nuk mund të shkoj në të njëjtin vend përsëri. Unë mendoj se ndonjëherë universi thjesht ngatërrohet me ju dhe ata duhet të më kishin dhënë koordinatat e duhura.? “
Pavarësisht nëse kemi apo jo të drejtë të na tregohet se me kë kemi të bëjmë dhe nga vijnë, historia e Marias në një shembull të shkëlqyeshëm të llojit të çështjes që ka të bëjë me “UFOs deja vu”, domethënë UFO takimet me një të padiskutueshme element paranormal.

5.
Një shkrimtare tjetër është Diane Tessman, një hetuese, e rrëmbyer, dhe autore e UFO-s. Diane gjithashtu shpjegon natyrën e portave dhe vorbullave në kapitullin e saj.

“Ndërsa një person vdes,” shkruan Diane, “shpirti i saj kalon përmes një porte që ndan ‘jetën fizike’ nga ‘jetën shpirtërore’. Universi i jetës shpirtërore është shumë më emocionues, i larmishëm, paqësor dhe i bukur se bota fizike. Porta në këtë botë shfaqet ndërsa shpirti largohet nga trupi fizik. Disa shpirtra në zhvillim e perceptojnë këtë porte si një dritë të shkëlqyeshme, ndërsa të tjerët thjesht lundrojnë drejt fraktalet kozmike, mjegullnajat dhe skenat madhështore përtej përshkrimit “.

Diane thotë se një vorbull ndodh kur energjitë e Natyrës bëhen energji të mbinatyrshme dhe kryqëzohen me energji të tjera natyrore ose të mbinatyrshme. Ky transformim i energjisë në diçka të mbinatyrshme është diçka që vetëm Natyra e kupton. Pse shfaqet një dritë fantazmë në një mal, ose pse një vullnet i majës rrëshqet poshtë luginës? Qeniet kozmike, madje edhe banorët e UFO-ve, kanë sensorë që zbulojnë se ku dhe kur shfaqet një vorbull dhe ata mund të përdorin një korridor të tillë.

Diane Tessman gjithashtu punoi drejtpërdrejt me Beckley në një libër të quajtur “UFO: A janë ato pasaporta jote për në parajsë dhe në sfera të tjera joeartike”? Të dyja shkruan për raportet e atyre që pretendojnë të kenë krijuar një lloj kontakti ose komunikimi me të dashurit e tyre të ndjerë gjatë një takimi të ngushtë.

About Post Author