UFO-ja metalike në formë veze u ruajt në Zonën 51


Inxhinierët në bazën ajrore të Nevadës thanë se CIA gjeti mjetin e çuditshëm në shkretëtirë dhe ua solli për hetim. Megjithatë, ata më vonë e transferuan atë në një bazë tjetër kur nuk ishin në gjendje të hynin në brendësi të saj.

Eric Taber ka qenë kontraktor i hapësirës ajrore të mbrojtjes për 13 vjet dhe ka pasur leje sigurie për të punuar në avionë ushtarakë. Tani, në një intervistë me gazetën britanike  Daily Mail , ai zbuloi historinë e treguar atij nga xhaxhai i tij i ndjerë, Sam Urquhart – i cili punonte si kontraktor në Area 51 – në lidhje me një UFO në bazën misterioze të shkretëtirës.

Taber dëshmoi në maj përpara njësisë së hetimit të UFO-ve të Pentagonit, Zyrës së Zgjidhjes së Anomalive të Gjithë Domenit (AARO), e cila ka mbledhur llogari për posedimin e supozuar të qeverisë të mjeteve jo-njerëzore.Pretendimi – edhe pse një histori e paverifikuar nga një dëshmitar tashmë i ndjerë – është pjesë e një historie të gjatë thashetheme rreth anijeve të mundshme jashtëtokësore ose anije kozmike futuriste të ruajtura në bazën ajrore të shkretëtirës së Nevadës pranë liqenit Groom, në veri të Las Vegas.Për më tepër, vlen të përmendet se vjen menjëherë pasi sinjalizuesit i thanë Kongresit se qeveria ka një program sekret për të kapur automjete “jo njerëzore” të përplasura ose të tokëzuara dhe është përpjekur të marrë njohuri teknologjike për këto objekte të supozuara të botës tjetër për dekada.Ankesa të tilla kanë bërë që ligjvënësit të hartojnë një ndryshim në Aktin e Autorizimit të Mbrojtjes Kombëtare 2024 për të zbuluar programe të tilla. Aktualisht është në proces miratimi në Kongres.

UFO-ja në formë veze e rikuperuar nga qeveria amerikane

Taber foli vetëm për historinë e xhaxhait të tij për  Daily Mail , duke refuzuar të komentojë mbi punën e tij si kontraktues i mbrojtjes. Ajo tha se u bë mike me vëllain e gjyshes së tij pasi u transferua në Bregun Perëndimor nga Misisipi në vitin 2012.Inxhinieri i ri tha se ai vazhdimisht e pyeti Urquhart-in për vërtetësinë e thashethemeve të alienëve në Zonën 51 , dhe ai ishte gjithmonë evaziv. Por një ditë më në fund u pendua.

“Xhaxhai im i madh shërbeu në Forcën Ajrore për 28 vjet, gradën E8 (ekuivalente me rreshterin e parë)”, tha Taber. “Ai më tha se ka punuar në Zonën 51 nga 1997 deri në 2014.”

Urquhart filloi punën e tij në Area 51 për kontraktorin e mbrojtjes EG&G, i cili më vonë u bashkua me Raytheon për t’u bërë JT3 LLC dhe JT4 LLC.

“Ai ishte kreu i sigurisë për grupin e tyre inxhinierik dhe një specialist i konfigurimit të të dhënave. Grupi i tij po kryente teste me prerje tërthore me radar. Vazhdova ta pyesja për UFO-t. Ai tha: “Unë nuk di asgjë.” Pastaj një ditë ishim në verandën e tij të pasme dhe ai tha: “Epo, unë do t’ju tregoj për një anije për të cilën kam dëgjuar”.

Sipas asaj që ai i tha, në vitin 1997 ai pati një bisedë personale me një inxhinier të lartë në EG&G, grupi i të cilit kishte për detyrë të përpiqej të bënte inxhinierinë e kundërt të një objekti që ishte sjellë atje nga disa njerëz nga CIA në vitet 1980. Me sa duket, ai ishte gjetur në një vend të largët të shkretëtirës plotësisht i paprekur.

“Inxhinieri i lartë i EG&G i përshkroi xhaxhait tim se objekti ishte në formë veze, në madhësinë e një SUV, i lëmuar dhe pa ribatina, në pamje metalike, në ngjyrë gri argjendtë, pa sipërfaqe kontrolli fluturimi, pa hekura, pa grykë dhe pa shkrim apo simbole nga jashtë”, shpjegoi Taber.

“Këta janë inxhinierët më të mirë dhe më të zgjuar që mund të imagjinoni. Ata u përpoqën pa sukses të zbulonin se cili ishte burimi i energjisë, si ta aktivizonin dhe si funksiononte. Ata u përpoqën të futnin energji elektrike në të. Rrezet X nuk mund ta depërtonin atë; Ai u shfaq si një objekt i fortë në rreze x. Ata u përpoqën ta hapnin dhe të depërtonin në bykun e saj; “Ata nuk mundën,” vazhdoi ai.“Ajo që ata mundën të bënin ishte të merrnin disa mostra shumë të vogla të materialit. “Dhe unë nuk jam një ekspert i kimisë, por mendoj se nga raporti i izotopeve ose përzierja e elementeve, ata arritën në përfundimin se ai nuk ishte bërë në Tokë.”

Taber dëshmoi se Urquhart i tha atij se anija u dërgua përfundimisht në një bazë tjetër, ndoshta në zonën e testimit të raketave White Sands në Nju Meksiko, dhe kjo ishte e fundit që inxhinierët dëgjuan për të.

Ekziston një fotografi e UFO-s

Por historia nuk u ndal me kaq, xhaxhai i tij mblodhi të dhëna radari dhe i çoi në kasaforta të sigurta për t’i kataloguar dhe ruajtur. Në një nga këto dhoma, në ndërtesën kryesore të quajtur Taj Mahal, ai pretendoi se kishte parë në mur një fotografi me ngjyra të një objekti që përputhej në mënyrë të çuditshme me përshkrimin që kishte dhënë inxhinieri i lartë.

Taber ndau imazhe me  Daily Mail  që Urquhart ia tregoi, duke përfshirë një foto në grup me kolegët e tij inxhinierë të Area 51 në një rimorkio gjatë një pushimi në bazë, dhe një patch distinktiv të krijuar për grupin e tij të analizës së radarit. Por fotoja kryesore e supozuar e objektit në formë veze nuk u largua kurrë nga kasaforta e Zonës 51.

“Sam tha se populli amerikan ndoshta nuk do ta shikonte kurrë atë,” pranoi Taber.

Urquhart, një veteran 28-vjeçar i Forcave Ajrore që shërbeu në luftërat e Vietnamit dhe Gjirit, vdiq në gusht të vitit të kaluar në moshën 75-vjeçare. Historia e tij është dokumentuar nga AARO pasi Taber u intervistua nga stafi në maj.

Një memorandum i llogarisë së tij, së bashku me raporte të tjera dhe deklarata të dëshmitarëve, pritet të përpilohet dhe dërgohet në Kongres vitin e ardhshëm.

Zona 51 dhe Bob Lazar

Siç mund ta ketë vënë re një lexues i vëmendshëm, kjo histori përmend Zonën 51 dhe Liqenin Groom, emra që u bënë të famshëm në vitin 1989, kur një farë Bob Lazar pretendoi se kishte punuar atje në një program – megjithëse shumë elementë të historisë së tij që atëherë janë diskredituar.

Në lidhje me këtë, Taber vuri në dukje se xhaxhai i tij i tha atij se ai e dinte që Llazari punonte në bazë, por se pjesa më e madhe e historisë së tij ishte e sajuar.Ai ishte atje vetëm për disa muaj dhe pohoi se kishte një vend të quajtur S-4 në bazën e maleve Papoose me nëntë seksione hangarësh të ndërtuara në anën e malit ku strehoheshin nëntë disqe fluturuese. Xhaxhai im i madh tha se kjo është e rreme. E vetmja gjë që kishte Papoose ishte disa pajisje radio kullë. Ky ishte mendimi i tij për këtë çështje”, përfundoi ai.

“Ajo që ata mundën të bënin ishte të merrnin disa mostra shumë të vogla të materialit. “Dhe unë nuk jam një ekspert i kimisë, por mendoj se nga raporti i izotopeve ose përzierja e elementeve, ata arritën në përfundimin se ai nuk ishte bërë në Tokë.”