UFO- mbi liqenin e Miçiganit një mister edhe 29 vjet më vonë


Cilat ishin objektet dhe nga erdhën ato? 

E çuditshme u dëshmua nga qindra njerëz mbi ujërat e liqenit të Miçiganit më 8 mars 1994.Incidenti, i cili edhe sot e kësaj dite mbetet një nga pamjet masive më intriguese të UFO-ve në histori, u raportua nga dëshmitarët përgjatë rreth 200 milje nga bregu i liqenit Michigan.

Ajo që i bëri pamjet kaq bindëse ishte fakti se ato u raportuan jo vetëm nga banorët, por edhe nga një polic dhe një ekip lokal meteorologjik.

Një dëshmitare, Cindy Pravda nga Grand Haven, kujtoi se kishte parë katër drita të çuditshme në qiell atë natë.

“Unë jam i njohur si zonja e UFO-ve të Grand Haven,” tha ajo për Detroit Free Press.

“I pashë ato për gjysmë ore. Aty ku jam përballë, ai në të majtë u largua. Ajo u zhvendos në autostradë dhe më pas u kthye në të njëjtin pozicion. Ajo në të djathtë u largua menjëherë. nga syri dhe më pas, përfundimisht, gjithçka u zhduk shpejt”.

Diku tjetër, Daryl dhe Holly Graves, së bashku me djalin e tyre Joey, raportuan se kishin parë diçka të ngjashme në Hollandë si në Michigan në të njëjtën kohë në të njëjtën natë.

Pashë gjashtë drita nga dritarja mbi hambarin përballë rrugës,” tha Joey. “U ngrita dhe shkova në divan dhe shikova qiellin. Ata ishin kuq e bardhë dhe lëviznin”.

Oficeri i policisë holandeze Jeff Velthouse, i cili gjithashtu ishte dëshmitar i dritave, përshkroi se kishte parë “pesë deri në gjashtë objekte, disa cilindrike me drita blu, të kuqe, të bardha dhe jeshile”.

Leo Grenier i Zyrës Kombëtare të Shërbimit të Motit në kontenë Muskegon më vonë zbuloi se disa jehona të panjohura ishin kapur në radar në kohën e shikimit të Velthouse.

“Djali im shikoi radarin dhe vuri re tre jehona teksa oficeri po përshkruante lëvizjen,” tha ai. “Lëvizja e objekteve ishte mjaft e çrregullt.”

“Jehonat ishin aty për rreth 15 minuta, duke lëvizur ngadalë në jug-jugperëndim, në njëfarë mënyre drejt anës së Çikagos të skajit jugor të liqenit Miçigan.”

Megjithatë, siç qëndrojnë gjërat, asnjë shpjegim përfundimtar për këto pamje nuk është gjetur ndonjëherë.