UFO me entitete zbarkoi në pyllin Rendlesham dhe u filmua në kamerën kinematografike


UFO me entitete zbarkoi në pyllin Rendlesham dhe u filmua në kamerën kinematografike, u zbulua në dëshminë e re të avionit të USAF

Incidenti Rendlesham Forest UAP është një nga rastet legjendare të takimit me UFO-t në historinë e UFOologjisë. Në vitin 1980, nënkolonel Charles Halt, një zëvendës komandant i bazës së Forcave Ajrore të SHBA-së, mori lajmet për pamje të çuditshme pranë bazave ajrore binjake të NATO-s të RAF Woodbridge dhe RAF Bentwaters në Suffolk, Angli. Në mëngjesin e hershëm të 26 dhjetorit, Airman i Klasit të Parë John Burroughs raportoi pamjen që përfshinte përshkrime të paqarta, duke filluar nga drita e pazakontë e mbinatyrshme, anije kozmike trekëndore vezulluese dhe gjurmë të djegura në tokë.

Gjithmonë diskutohet nëse ulja e UFO-ve në Suffolk ka ndodhur në të vërtetë apo ishte thjesht një mashtrim. Në shënimin zyrtar, nuk ka asnjë provë fizike për të vërtetuar këtë pretendim, vetëm dëshmi të dhëna nga dëshmitarë të besueshëm. Me kalimin e viteve, u dha një informacion i ri i cili hapi shumë histori të patreguara të këtij rasti.

Gary Heseltine, një ish-detektiv policie dhe hetues i UFO-ve rrëfen historinë komplekse të incidenteve të UFO-ve në Rendlesham Forest, e cila konsiderohet si rasti i dytë më i famshëm i UFO-ve pas Roswell në 1947. Heseltine e hulumtoi rastin për më shumë se pesë vjet, duke analizuar materiale të ndryshme të publikuara dhe duke zbuluar informacione më pak të njohura.

Në librin e tij, ” JO NJERËZOR: Incidentet e UFO-ve në Pyllin Rendlesham: 42 vjet mohim “, ai paraqiti një dëshmi të re të mahnitshme ushtarake nga një dëshmitar i panjohur më parë. Libri diskuton aspektet politike të incidentit, duke sugjeruar se narrativa mund të jetë kontrolluar nga disa individë për vite me rradhë. Heseltine argumenton se qeveritë e Mbretërisë së Bashkuar dhe të SHBA-së kanë minimizuar rëndësinë e vërtetë të çështjes.

Kjo seri ngjarjesh ndodhi midis 26 dhjetorit dhe 28 dhjetorit 1980. Një objekt fluturues misterioz fluturoi me një shpejtësi kaq të pabesueshme që shkelte ligjet e fizikës. Për më tepër, pavarësisht shpejtësisë shumë të madhe, anija kozmike aliene nuk bëri asnjë zhurmë.

Incidenti përfshin pretendimin e një aviatori të ri se ishte dëshmitar i një UFO-je të tejdukshme me diametër rreth 30 ft duke u ulur në fushën e një fermeri. Ky pretendim është debatuar për shumë vite. Më vonë, gjurmët në formë të rrumbullakët u gjetën në tokë qartësisht nga një objekt i rëndë, të cilat ishin në një distancë prej rreth 3 metrash nga njëri-tjetri. Pranë këtyre brazdave në tokë janë parë edhe djegie.

Më 28 dhjetor, kur ushtarët u dërguan për një studim më të plotë të zonës, ata vunë re rrezatimin e tepërt. Dhe në këtë kohë, një UFO u rishfaq, ajo fluturoi me shpejtësi të pabesueshme, duke ndriçuar gjithçka përreth me drita të kuqe të ndezura. Drita që dilte nga anija ishte aq e fortë sa sensorët e pamjeve të natës u dogjën dhe dritat vazhduan të rrinë pezull dhe të shkëlqejnë mbi pyll dhe fushë për ca kohë.

Heseltine zbuloi një rrëfim të ri dëshmitar që hedh dritë të re mbi uljen e një UFO në formë trekëndore në pyll, një ngjarje e rrëfyer më parë publikisht vetëm nga Sgt Jim Penniston dhe Airman John Burroughs. Heseltine tregon se pas një kërkimi të gjerë, ai ka marrë vërtetimin nga një dëshmitar ushtarak, rreshteri Adrian Bustinza, që konfirmon ndodhjen e një uljeje të UFO-ve.

Në një intervistë telefonike transatlantike katër orë e gjysmë (e cila u regjistrua në audio) ai pranoi se kishte qenë i përfshirë në një ngjarje të dytë të lidhur me UFO-t, një ulje e një anijeje të tejdukshme me diametër afërsisht 30 metra e cila ishte e rrethuar nga një unazë e Forcave Ajrore të SHBA. Oficerët e policisë së sigurisë , shkruan Heseltine. ( Burimi )

Koloneli në pension Charles Halt dhe detektivi i policisë në pension Gary Heseltine në Rendlesham Forest në 2010

Ulja u filmua në kamerat video dhe kinematografike, duke e shënuar atë si ngjarjen e dytë të uljes së UFO-ve. Heseltine thekson se përfshirja e Bustinzës ishte e rëndësishme sepse ai ishte pjesë e perimetrit të sigurisë rreth anijes, siç ishte Larry Warren , një dëshmitar okular ushtarak i liruar me nder dhe ishte i pari që doli publikisht për fshehjen e UFO-ve të Bentwaters.

Llogaria e rreshterit Bustinza konfirmon versionin e Warren për ngjarjet, duke konfirmuar se i gjithë incidenti ishte duke u filmuar. Për më tepër, Bustinza deklaron se koloneli Gordon Williams, komandanti i bazës së bazave binjake amerikane të RAF Bentwaters dhe RAF Woodbridge, ishte i pranishëm në uljen e dytë. Pavarësisht mohimit të përfshirjes nga koloneli Williams, të dy Bustinza dhe Warren pohojnë se ai ishte i pranishëm gjatë ngjarjes.

“Kur arrita [në vendin e ngjarjes], ajo po hynte dhe dilte nëpër pemë dhe në një fazë po rrinte pezull,” Sgt. ka thënë Adrian Bustinza

Interesante, Heseltine përmendi se të dy Bustinza dhe Warren deklarojnë se entitete ose forma jete janë parë pranë anijes, duke u përfshirë në atë që dukej si një konfrontim i heshtur me kolonelin Williams. Ky detaj i shton historisë një element misterioz dhe intrigues.

Heseltine thekson rëndësinë e konfirmimit të rreshterit Adrian Bustinza, pasi konfirmon ekzistencën e uljes së dytë të UFO-ve. Ai pohon se Forcat Ajrore të SHBA-së kanë tentuar të mbulojnë këtë ngjarje, por tani, me vërtetimin e një dëshmitari të personit të parë, e vërteta po del në pah.

Për më tepër, ndërsa shqyrtonte dokumentacionin e vjetër të rastit, Heseltine gjeti një pranim të drejtpërdrejtë të bërë nga nënkoloneli Charles Halt, zëvendëskomandanti i bazës në atë kohë, te një studiues amerikan i quajtur Ray Boeche në prill 1985. Halt pranoi se ulja e dytë e UFO-ve ndodhi dhe anija u rrethua nga oficerë policie të Sigurimit të USAF, me Kol. Williams të pranishëm. Ky pranim nga nënkoloneli Halt i shton më shumë peshë pretendimeve të bëra nga Bustinza dhe Warren.

Është interesante se pamjet video u publikuan në vitin 2018 nga gazeta tabloid britanik, The Sun , ku nënkoloneli në pension Charles Halt mund të dëgjohet duke thënë se John Burroughs “mund të jetë rrëmbyer” dhe se burrat ishin “të pagjetur” për orë të tëra. Videoja thuhet se u kap në vitin 2010 kur Halt dhe detektivi i policisë britanike në pension, Gary Heseltine, vizituan Rendlesham Forest për një dokumentar që nuk u realizua kurrë. Pamjet janë regjistruar nga gruaja e Heseltines kur të dy po flisnin për incidentin e UFO-ve gjatë një pauze.

Halt tha: “Ai [Burroughs] mund të jetë rrëmbyer, kush e di… E dini, ka KOHA E HUMBUR, ne e dimë këtë? Ata nuk ishin në radio… Ju keni nxjerrë burra në pyll, të cilët nuk mund t’i lini të humbur për orë të tëra.”

Edhe pse USAF gjithmonë kishte mohuar çdo ulje të UFO-ve në pyllin Rendelsem, Burroughs ndau lajmin tronditës për shëndetin e tij. Ai tha se i ishte nënshtruar një sasie të lartë rrezatimi gjatë hetimeve të anijes misterioze në tre netë radhazi në dhjetor 1980.

Ushtria amerikane i klasifikoi të dhënat mjekësore të Burrough, kështu që as ai dhe as avokati i tij nuk ishin në gjendje t’i merrnin ato. Edhe USAF mohoi se ai kishte punuar me ta gjatë kohës së incidentit, siç pretendohet nga Burrough. Disi, ata morën një dokument nga Ministria Britanike e Mbrojtjes në të cilën shkruhej se vendi kishte një nivel të lartë rrezatimi gjatë incidentit të UFO-ve.

Më në fund, pas dekadash, Shoqata e Veteranëve të SHBA dhe Departamenti i Mbrojtjes ranë dakord të paguanin për trajtimin e tij. Përveç kësaj, në dokumentin e rrezatimit, ushtria amerikane pranoi fenomenin e pashpjegueshëm ajror që ndodhi në vend dhe i shkaktoi një lëndim fizik Burrough.