“UFO” vonon 18 fluturime për 12 orë në aeroportin e Turqisë


Cili ishte objekti misterioz dhe ku shkoi? 

Shikimi i një objekti të paidentifikuar shkaktoi ndërprerje të konsiderueshme në trafikun ajror në Turqinë juglindore fundjavën e kaluar.Sipas raportimeve, incidenti ndodhi kur radari i një avioni pasagjerësh kapi një objekt fluturues të paidentifikuar në një lartësi prej 9,000 metrash mbi qytetin e Gaziantepit të shtunën.

Kontrolli i trafikut ajror – i cili gjithashtu kishte verifikuar në mënyrë të pavarur ekzistencën e objektit të panjohur – u zhvendos shpejt për të ridrejtuar fluturimet në aeroportet në Adana dhe Sanliurfa.

Në total, më shumë se 18 fluturime u vonuan dhe disa të tjera u anuluan.

Megjithatë, saktësisht se çfarë mund të ishte objekti, mbetet ende një mister.

Sipas Autoritetit Shtetëror të Aeroporteve të Aeroportit të Gaziantepit (DHMI), një NOTAM (njoftim për drejtuesin e avionit) nuk u lëshua dhe fluturimet rifilluan normalisht rreth 12 orë më vonë.