Ulërijnë shpirtërat!Hajri Kasemi


Ulërijnë shpirtërat e të rënëve

në luftërat per ty nanë Çameri

por i degjonë zëmrat,jo veshët

atje ku ndihen,se janë Shqiptari.

Ulërijnë shpirtërat e të vrarëve

shumica gra,pleqë dhe fëmijë,

mirë na vranë,prenë a dogjen

një varrë s’na bëtë në Çameri?!

Vazhdon të ulerijë toka Çame

i dhëmbin plagët qe ka në shpirtë,

më i bukuri vend,qe ka bërë zoti

mbeti duke pritur,ti venë te bijtë.

Duro nane,ende jemi te vegjel

por jo nga trupi,po nga shpirti,

të vegjel vijnë te gjithë në jetë

u rritë ai,qe nga te tjeret s’priti.