Ulur pranë detit-Vilson Mersinllari


ULUR PRANË DETIT

——————

Ulur pranë Detit,aty në një shkëmb

dallgët që valëzonin,unë vështroja

kujtoj eksodin,dhe shpirt më dhemb

dhe anijet nëpër Det,unë përfytyroja.

Parasysh si fantazma,anijet më dalin

tejmbushur në cdo cep,plot dhe përplot

edhe sot e kësaj dite,ato frikën më kallin

tragjedinë e Otrantos,jo nuk e harroj dot.

Dhe aty pranë Detit,mendimet më vinë

mijra e mijra njerëz,Detin kanë kaluar

të gjithë ne si popull,muarrëm arratine

pse paskemi qënë ne,të gjithe të mallkuar.?