Unaza e fejesës-Fatmir Pushi


FATMIR PUSHI

Gëzim në sy !…

Në zemërën e sekreteve,

Shpirtrat………… në ëndër,

Ngrohur……. nga dashuria,

Një natë……………. në oborr,

Yjet e unazës së…….. fejesës,

I gjithë qyteti …………në ëndër,

Dhe ne nuk mund……. të flemë.

Shatërvan shumëngjyrësh,

Kërce me ne,

Një spërkatje oqeanit,

Mbi kokë,

Përshpëritje fjalësh,

Ka puthje në të,

Gati dy persona,

Dhe ne u stepëm,

Në një shtjellë dashurie,

Pasion dëshirë,

Rrethuar !……..

Në rrjedhën e rrëfimeve.

Hëna po ndriçon për ne,

Duke pastruar rrugën,

Mund të jetë agimi,

Epo të paktën, ngadalë,

Unë kam mar pjese,

Në dashurin tonë,

Në ndjenjë të lumturisë.