Unë besoj në Zot e jo në njerzë-Feri Arifi


Unë besoj në Zot e jo në njerzë.
Zoti është një.
Ama unë jamë shqiptar. Zoti me lindi të tillë!
Ata të cilet genjejn për intersa të veta e pasuri dhe shumica nuk guxojnë të flasin për hirë të tyre që kan vjedhur, unë jam larg nga ta. Nëse pyet dikush që fe kam!
Unë jamë Shqiptar i Ilirisë. Dhe krejt në fund dua që atyre njerzve që janë gjallë dhe u kam borgj ndonjë fjalë, dua që tu kerkoj falje. Ndërsa Zoti gabimet e mija do mi fal vet të gjitha, se nuk kam mundur ti bëj gjë Zotit!
Atyre që nuk ke që tu bëjsh, nuk ke çka tu kërkosh falje, e të lutësh për ta.
Por, edhe me genjyerë kurr në jetën time nuk kam genjyar, aq sa kam patur informata kam folur, edhe nga ata që i kam degjuar e jamë bindur se e kanë mirë, njashtu edhe fjalët e mija të menduarit që kan qenë të mira i kam folur. E atë që nuk kam guxuar, e fjalët kanë qenë të kqia vllavrasje, kanë mbetur të pa thëna. Kërkoj falje për fjalët e pa thëna.
Unë i fali të gjith ata që me kan fyerë dhe me kan kerrcnuar.
Ky është mendimi im.
Feri Arifi 06. 05. 1958. Tanushë