Unë dhe qeni!Ilia Kokthi


Unë dhe qeni !

Mos mor qen shume po leh

Rehat ri me lër

Te marre atë molle

M’a dhuron një belholle

Me ler t’i marre pake ere

Lules bukur ne pranvere

Sa t’i puth ato petale

Bukur lëndinës hedh valle …!

Mos mor qen jam shok me ty

Sa t’i puthe ata dy sy

Te dy rrime natën vone

Për dynjane

S’na behet vone …!

Ti pusho lehjet e tua

Te pushtoj vashën qe dua

Ajo vjen shend e vere

Mos m’a trembe kete here

Ajo vjen si shtojzovalle

Ne lendinë sec hedhe valle !

Fluturoj si lakuriq nate

S’kam nevojë për sy

Rende verbazi tek ty

Ke aromën qe unë dua

Nuk me duhen sytë mua !

Mos mor qen t’i pusho !!

Shpirti t ‘shijojë atë qe do

Nata na pushtoje me vello

Yjet ndriçuan hata

Qeni te lehurën la

S’munde i ziu t’me prishe pune

Dhe ai e di …!

Shijojnë si une

Rame te dy ne lendinë

Vinte era trëndelinë …!!!