Unë dhe ti, ne të dy-Florentina Skendaj


Unè dhe ti, ne tè dy.

Unè dhe ti,

ne tè dy ja kemi nderur krahèt njèri- tjetrit,

nè devijim tè zemrave.

Ne tè dy shmangim magjinè e èndjes, pèrdhunisht.

Ne tè dy nè pèrvuajtje tè njeriut – send ,

nè afèrsi!

NE TÈ DY,

kulluar ar nè dashuri!

~

Kush t’ja thaj ?

Hènè , e bukura si floriri,

po tè derdhet loti ,

faqes sè qiellit.

Bukuroshja nè tretje,

ndihmè kèrkoi,

tè ta thaj lotin,

Dielli !

Qetèsia,

paqja nè Botè ardhtè,

mos i derdhet dhe Diellit ?!

Kush t’ja thaj….

~

Bekuar

Aq sa mè urreni,

mè shumè mè do Zoti .

Pemèzoj lart,

ju poshtè ,

humusoni…

~

Nènave

Tè shpèrndarè si zogjt qiellit,

njerèzit nèpèr botè…

NJè telefonatè Nènès

dhe zemrèn do ketè plotè !