Unë i rrethuar-Jashar H Selmanaj


Jashar H Selmanaj

Unë I Rrethuar

1.

Në kater anet me ujë

Gjenocid bëri i huaj.

2.

Bizantinet. Romaket

Turku. Greku e Serbi.

3

Ne kurr të gjunjizuar

Zëra e pergjysmuar.

4.

Unë shtiz në Flamur.

Këmbën nuk e luaj.

5.

Këtu vendi i im e i juaj

Shqipe pse, ënde vuan!.

6.

Kush vjell më terbim

Dritë mbi atdhun tim.

7.

Qielli po merr bekim

Shqipja nën pushtim.

8.

Pse, lengon vendi im

Kohë lesho kushtrim.

9.

Pas nates me errësirë

Lind edhe dielli në Agim.

10.

Unë kerkojë rreze dielli

Drejtësi edhe ribashkim.

11.

Plaga në shpirt

Çdo herë mbetëm jetim.

12.

Gjak në ënderr

Beteja për liri nuk ndalon.

13.

Dhuna vershojë më gjak

Ah, e ndanë Plaven dhe Hotin.

14.

Vdisni për këtë tokë

Ju sternipat e Gjergj Kastriotit.

About Post Author