Unë nuk e njoh-Vilson Mersinllari


Unë nuk e njoh egon,nuk e njoh euforinë

nuk e njoh servilizmin,aspak dhe xhelozinë

nuk i njoh furcet,as dhe familjaritetet

pëlqejnë shumë vargjet,poezitë dhe bejtet.

I kënaqur jam me miqtë e mi,poetesha dhe poetë

që me të vërtetë vleresojnë,vargjet dhe poezinë

dhe i kam te gjithë,mikesha e miq të vërtetë

që nuk më vleresojnë hiret e mia,apo fotografinë.

Kam shkruar për pasion,edhe jam dëfryer

shumë vargje dhe poezi,kam lexuar dhe rilexuar

por gjuha ime as ka sharë,apo te ketë fyer

dhe ato që nuk më pëlqenin,në heshtje i kam kaluar.

Sepse sot cdo Njeri,shkruan ndjenjat e tij

ashtu sic i ndjen,i shkruan ashtu sic di.