Uri Geller thotë se e di se ku është Arka e Besëlidhjes


Uri Geller thotë se e di se ku është Arka e Besëlidhjes

Përkulësi izraelit i lugës nuk është i panjohur për të bërë pretendime ‘atje’, siç dëshmohet nga ky shembull më i fundit.

Arka e artë që besohet se mbante pllakat prej guri në të cilat ishin gdhendur Dhjetë Urdhërimet, Arka mbetet një nga artefaktet fetare më të kërkuara dhe mistike në histori.

Për vite me radhë studiuesit janë përpjekur të përcaktojnë se ku mund të jetë ose nëse ekziston ende fare. Vendndodhja e fundit e njohur ishte Tempulli i Mbretit Solomon, por kur babilonasit pushtuan Jerusalemin, tempulli u shkatërrua dhe Arka u zhduk bashkë me të.

Megjithatë, është mirë, sepse tani Uri Geller beson se ai e ka kuptuar se ku është.

Psikiku izraelit, i cili është i njohur për përkuljen e lugëve metalike, shkroi në një postim të fundit në Twitter se ai e di se ku ndodhet Arka dhe se ka ndërmend të shkojë dhe ta gjejë atë.

“Unë e di se ku është Arka e Besëlidhjes, do ta gjej atë të shënojë fjalët e mia,” shkroi ai. “Do të jetë një cunami historik që shkatërron tokën dhe një tërmet arkeologjik dhe teologjik.”
“Po, të dashur miqtë e mi, kundërshtimi do të jetë i madh, por ne po flasim për një artikull që është i shenjtë dhe asgjë nuk do të vijë në rrugën e tij për t’u çliruar dhe për të tronditur botën në një realitet historik biblik.

Duke qenë se Geller nuk ka dhënë ende ndonjë detaj specifik të zbulimit të tij të supozuar, megjithatë, mbetet shumë e vështirë të vërtetohet pretendimi i tij.

Duke marrë parasysh të gjitha gjërat, në fakt ka shumë pak gjasa që ai të ketë ndonjë ide se ku ndodhet Arka.

About Post Author