Urime ditëlindjen nanë-Arze Hasanaj


Arze Hasanaj

Në kët ditë bekim pranvere,

me e shtrenjta ime e jetës.

Sot ditëlindjen më gëzon,

si dhurata pranvera çelet.

E moj nana të them shumë fjalë,

po se kan peshen sa duhet.

Sa e shtrenjtë je ti për mua,

me kto shkronja e di nuk thuhet.

Nè këtë ditë pranvere të bukur,

ti na e solle në shpirt pranverën.

Nanë gjithmonë bekimet tua,

e zany yt veç gëzim na sjellèn.

Kemi pas bekim nga zoti,

me ty qajmë derte e halle.

Sikur nëna kur të buzëqesh,

sdi a ka dashuri më të madhe.

Vitet po ikin nanë shpejt,

për ty dua ti ndal dhe vitet.

Se dashni sikur e jotja ,

tjetër ska as nuk persèritet .

Sot ditëlindjen ta uroj ,

edhe pse afër s’më ndodhesh .

Edhe nji shekull jetofsh nanë,

duke dhënë mirësi nuk lodhesh.