Urimet për ty bija jonë !Fatbardha Zirka Mena


Kujtimet i kam, a’që të ndjeshme dhe të freskëta

Atë dritë të dimrit në agimin e shpejtë

Erdhe ,mes ngricës dhe borës së shtruar

Një grimcë e vogël, çele si një lule e kristaltë

Si një diamant në sytë e tu, shkëlqen bota ime

Viteve behare të nxehta, e lumturi mu dhuron

Mos me thuaj mami u rrita ,se përqafimet unë i dua

Dhe ti në mos ndaçë ,do ti vjedhë natë në gjumë

Vitet sa shpejtë kapërcyen njëra- tjetrën

Në sy e mija shikoje ,një zonjushë elegante !

Thjeshesia e shpirti gërshetuar bardhësi

Urimet këshillat ,jan vlera të shumta bija jonë

Të keqës distancou ,zullumit dhe syrit të keq

Zgjatë dorën në njerëz, të jesh shpirtë human

Falë mirësi , përulur me kokë lartë ecë shtigjeve

Me përkushtim , vullnet ,sakrifica e shpresë

Qëllimet ,qofshin rrugët e arta plotë suksese

Urime ,gëzofsh vite të shumta e drita lumturish

Nëse në jetë vështirsi, do të hasësh

Si qelli me yjet në krah do të na gjesh

Je dashuri e pa shteruar ,jeta dhe bekimi jonë !