Ushtari i plagosur u zgjua dhe zbuloi se ai mund ta shihte botën në të kundërt


Lëndimet e trurit mund të prodhojnë perceptim anormal. 

Rasti i një ushtari spanjoll që mbijetoi pasi u qëllua gjatë luftës civile ka intriguar ekspertët për vite me radhë.25-vjeçari, i cili përmendet në të dhënat vetëm si ‘Pacienti M’, u shtrua në spital pasi u qëllua në kokë gjatë Luftës Civile Spanjolle në vitin 1938. E pabesueshme, pavarësisht faktit se plumbi kaloi qartë drejt e në kokë dhe nga ana tjetër, ushtari në fakt i mbijetoi sprovës, por ajo që e bëri rastin veçanërisht intrigues ishte fakti se, pasi u zgjua, ai zbuloi se gjithçka ishte prapa.

Sipas neurologut Dr. Justo Gonzalo Rodríguez-Leal, i cili dokumentoi rastin në atë kohë, pacienti M kishte humbur shumë nga shikimi i tij dhe ajo pak prej tij dukej se ishte në anën e kundërt, me njerëz dhe objekte që shfaqeshin në anën e kundërt të fushës së tij. të vizionit.

Ai mund të lexonte numrat dhe shkronjat si përpara ashtu edhe mbrapa, ndërsa i perceptonte gjërat në dyfish ose trefish, me ngjyra që shfaqen ndonjëherë jashtë objekteve të cilave u përkisnin.

Në një rast, ai përshkroi se kishte parë burra që ecnin me kokë poshtë në një skelë, ndërsa në një tjetër ai ishte në gjendje të lexonte një gazetë me lehtësi, pavarësisht se në cilën drejtim ishte.

Ai mbeti subjekt i intrigave mjekësore për shumë vite dhe, megjithë dëmtimin që pësoi, jetoi për disa dekada deri në vdekjen e tij në vitin1990.