Vaditje trojesh-Kasam Shaqirvela


Një poezi e marrë nga libri poetik, me titull: “Dhimbje ka Atdheu”, të autorit, Kasam SHAQIRVELA

*

VADITJE TROJESH

Dhe sinorit ç’i theri plaga

Një herë nga dhimbja dy herë nga vraga

Shtrihej vala lemeri

Që nga jugu deri në veri…

Vaditen Trojet nëpër Arbëri

Kemi Nishin dhe Morenë …

Dhe sa të tjera që skuqën dhenë

Kur për Qele Kulla koka prenë

Vezirët shqiptarë për osmanlinë

Dhe Turhanët si në Janinë..?!

*

Në More dhe në Nish…

Në vend të gurëve për Kala

Koka të prera, të grirë mish

Ç’kullojnë në gjak plis e këmishë

Ngrihen klithjet deri në “hava”.

*

Histori moj në të thënçin…

Për shumë cuba e vasha nëne

Se për ne atë besë dhënshin…

Qe dhe mbete një kasaphane!

© Kaso VELA