Vajza dhe Deti !!!Edna Kapurani


Vajza dhe Deti !!!

Thonë kur deti dashuroi ..

më të bukurën bjondinë..

në breg shtrinte valët e tij..

ledhatuese në çdo stinë!!!

Shumë e donte sa nuk flinte..

s’kishte gjumë nēpër sy..

natë e ditë i qetë nuk rrinte..

sa ti vinte përsëri!!

Dhe kur vajza ëmbël shkelte..

nëpër rërë e linte gjurmë..

ai një mënyrë e gjente ..

e prekte ngadalë me shkumē!!

Ledhatonte trupin e saj..

dhe e puthte si i marrë..

dhe pse nuk e jepte veten..

nga brenda digjej zjarr!!

Një Dhjetor sa lindi dita..

ajo nga larg e përshëndeti..

iku vajza,iku drita..

krejt i vetëm mbeti deti!!

Seç u ngrys krejt i tëri..

dhe u ngrit dhjetë pashë mbi dhe..

gjithçka gjeti copë e bëri..

vetes nuk i vinte fre!!

Tani sa herë që dimri vjen..

nxihet sterré,bëhet katran..

deti vajzën e kujton..

dhe s’ka Zot që e mban!!!

Edna Kapurani