Vajza e Kadares tregon foton e çiftit Kadare me nënë Terezen 1989


Besiana Kadare, vajza e shkrimtarit Ismail Kadare ne nje postim te sajin ne facebook shkruan:

Foto e vjetër e çmuar e prindërve të mi me nënë Terezën gjatë vizitës së saj në Shqipëri në vitin 1989.

 Pak njerëz e dinë se regjimi komunist i kishte ndaluar Nënë Terezës hyrjen në Shqipërinë vendase pavarësisht kërkesave të saj të përsëritura për të vizituar nënën & motrën e sëmurë. Ajo nuk arriti t’i shihte të gjallë…

Është një paradoks i trishtueshëm që kjo grua e dashur, kjo ikonë e humanizmit modern, që ofroi ngushëllim për mijëra njerëz të braktisur që vdesin në mbarë botën, nuk mund ta bënte

kështu për nënën e vet Drane, e cila vdiq e dëshpëruar dhe e vetmuar në

Tiranë. Nënë Tereza u lejua të vizitonte varrin e saj vetëm në vitin 1989.

About Post Author