Vajza vlonjate-nga Sanie Tushi Rrokaj


Vajza Vlonjate

O moj ti vajza vlonjate

ku e more bukurinë

nga ai jodi i detit

apo nga valët që vijnë .

Në atë anën e detit

plot romancë e bukuri

Me ato hiret e tua

Trupi yti si selvi.

Kur të pashë në lëndinë

rrethuar me portokalli

Veshur me fustan mëndafshi

Si hëna që del në male .

Vallë nga çfarë vendi erdhe

vallë nga ç “planet zbrite

mos në tokë u ul hëna

apo kur me yjet flisje .

U dashurove me këngën

Uratën në Guz Baba

Me diellin kur lëshën rrezet

Ylberet mbi Llogora .

Të ka pikturuar flladi

apo dielli hijerëndë

mos vallë krenaria e Vlorës

Që kërcejnë mbi shkëmbënjë .

Në limona portokalle

zogjtë rreth e rreth këndojnë

fluturat që hedhin valle.

bilbilat të ledhatojnë

Me fustanin e mëndafshtë

të rrëmbeu vala e detit

flokët e gjata ngjyrë ari

prandaj shkruan dhe poeti

O moj ti vajza Vlonjate

mos u deh nga bukuria ,

se Vlorën se dehu deti

se dehu as historia .