Valbona Kolaveri-A do të mundje ?


Valbona Kolaveri

A DO TË MUNDJE ?

A do të mund
të gërmëzoje
gjithë dënesat e mija
në flatra zogjsh
ku fluturimet nuk i kanë
veç n’pranverë

Brigjeve ku sirenat
këndojnë mallin
e tokës së paprekun

Të pikturoje re shiu
që puthin lot sysh
n’mallëngjime të gëlltituna
n’gjokse të marra frymë
nga çmenduritë

A do të mund
të mbledhësh
n’pikatore t’shpirtit
gjithē dhembjen time
të pakohë
ku kohët si pat shoqe

T’ju prish para si burrat
si n’kohë të zamanit
heshtjes time për ty

Ku ëndrrat e deshën
dhe e panë në pasqyrë
të krehun bukur
duke të prit ty

A do të mund
puthjen time
të ndezur eshkë
flakësh në netë
të ftohta kapriçoze
mërzie
ta mbështilljësh për gushë

E zemrën t’ma pushtoje
n’rënkime të buta
mbështjellë për trup
psalm DASHURIE

A do të mundje
për atë Zot më thuj ?

E në mundsh
eja me DASHNI
më mund

About Post Author