Valbona Kolaveri-Dashni


DASHNI

Edhe përbri asaj
që nuk duket
je ti

Me dashninë
e perceptimeve
të largēta
dhe të afërta të shpirtit

Rri këmbëkryq
mbi timen zemër
si burrat e lashtë

Psherëtimën ta njoh
dhe kur ofshamēn e syrit
e tret aty ku syri s’shihet

Shtegëtime të purpurta
buzës time i këndojnë
puthje

Që thërrasin fort

Dhe syrit i qesh dritë
qiejsh në festë zemrash
që presin në agoni

Ah sa më sfilit
kur energjish më rri larg

Mal më vë pritë
si një i panjohur
që se pashë kurrë
siluetë

Më mposht
kur dënesat mi numëron
mbi qerpikë
lotë

E lutjes sime
s’i përgjigjesh
n’dashni.

About Post Author