Valbona Kolaveri-E IMJA STINË


Valbona Kolaveri

E IMJA STINË

Në fluturime të largëta
zogjtë
ma morën zemrën

Dhe zemrën e trazuar
në ëndrrën
e një nate vere

Ku puthej me yje
qiejsh
që vareshin trëndafilë
të kuq mbi buzë

E befas vjeshtës
së tetorit
ua zverdhi ngjyrën
petaleve

Skuqur
netëve të dashnisë

Palosur
në një libër tē vjetër
qē su hap
për tu lexuar
më kurrë

Ndërsa
këmbë udhëtarësh
që nxitojnë nga shirat
në ngjizje

më kujtojnë
që me shi u ngjiz
e imja stinë
e trëndafiltë

Me sy kacavjerrë
ndër pemë
që rrezojnë gjethe
e ndër pritje
zverdhin shpirt

About Post Author