Valbona Kolaveri-Nuk ngjajmë



Valbona Kolaveri

NUK NGJAJMË

Nuk ngjajmë
se të njëjtat me të ndryshmet
i këmbyem fatesh

Në peshoret e qiejve
zemrat rrudhë fort
O Zot sa më dhēmb

Dhe puthjet
fshehëm resh

Sytë nuk po na përqafen
ëndrrës

Zemrat kurrë bashkë
nuk po shohin gjak

Duket sikur ngjajmë
hiresh
po shpirtin kurrë
se bëmë një

Nuk ngjajmë

Simetrike vetet
si vijëzuam dot
pingul boshteve të shpirtit

Të njëjtat rrathë në dukje
ovale zgjatemi egërsisht

Për fat të keq
nuk ngjajmë
përfundimisht..

V.Kolaveri