Valentina Shabani:Si ta ndaloj pranverën


Si ta ndaloj pranverën

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Iku dhe një ditë, dy, tre e shumë,

u mbyll një faqe, një kujtimi ynë,

sa shumë do kalojnë jo unë nuk ta fal,

por nuk di përse marsi më mbush plot mall!

~Ato ditë pranvere vallë si ti ndaloj,

si tu them luleve ato mos lulëzojnë,

mbrëmjet tona vallë si ti harroj,

si ti them kohës pranverën ta ndalojnë.

~Me dimrin u mësova, e ftohtë jeta ime,

por shpirti e zemra pak flak brenda e mbajnë,

e di që ëndrrat nuk janë veç gëzime,

po si tja bej vitit e stinët të mi ndajnë.

~Do bëhem vet pranverë e dimrin do largoj,

do ti tregoj botës se plagët në lule shndërrohen,

në netët me hënë, e çmendur do vallzoj,

le të kalojnë vitet, dashuritë s’harrohen.