Vanë mend e mia vanë-


Vane mend e mia vane

Fluturuan n’ato ane

Dhe qemtuan mu si bleta

Shpirterisht prehje gjeta.

N’ato male ku fryn era

Ne lendinat me zambak

Malli,malli ç’me ka marre

Qe te shkel prag me prag.

Vane mend e mia vane

Gjithandej ç’u shperndane

Dhe ne mendje seç me mbeti

Vashe e bukur nga Permeti.

Vane mend e mia vane

Syte e mendjes valle ç’pane

Ç’bukuri pa fund pa ane.

Qe s’ja krreva dot sevdane

Vane mend e mia vane

Syte e mendjes valle ç’pane

Dy lumenj te bukur shume

Qe me dalin dhe ne gjume