“Vargjet nga zemra të dalin”:Adriana Kongjini Bala


“Vargjet nga zemra te dalin”

Sa bukur qe me ke shkruar ,

Vargjet nga zemra te dalin,

Shum e lodhur ,e munduar,

Vitet qe shkuan e kane…”fjalen”

Me pune dhe me femije,

Me djerse qe ne femijeri,

Nuk pertove kure moj zane,

Se bere fjalen ne dy.

Me respekt thoshje “urdhero”

Dhe si gjithe shoqeria,

Por si flutur punon, “duron”

Qe te ecij mbare shtepia.

Merje canten edhe shkoje,

“Zane “e bukur ne lendina,

Te jepje dashuri doje,

Buzegaze si ne “vitrina.”

Me vargje e nxjer ne drite ,

Bukurin e shpirtit tend,

Nuk I trembej asnje prite ,

Se cdo fjale e thua me vend.

Mere penen “Zane” e bukur ,

Dhe vazhdo sic e ke zene,

Se me to na kenaq shpirtin,

Dhe te “semuret “cohen ne kembe.

About Post Author